Videanu vrea o lege unica a salarizarii cat mai repede

Marti, 04 August 2009, ora 23:44889 citiri
Videanu vrea o lege unica a salarizarii cat mai repede
Foto: sfin.ro

Ministerul Economiei, Adriean Videanu, a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca din punctual sau de vedere legea unica a salarizarii este o lege buna si trebuie sa apara cat mai repede.

"Din punctual meu de vedere, legea unica a salarizarii trebuie sa apara pana la 1 octombrie. Amanarea aplicarii acestei legi era o sugestie pe care Fondul (Fondul Monetar International - n.r.) a facut-o la o discutie cu sindicatele. Ati vazut ca si sindicatele au opinii diferite, o confederatie sindicala spune intr-un fel, o confederatie sindicala in alt fel. Cu cat intarziem legea unitara a salarizarii, cu atat gresim", a declarat ministrul economiei, Adriean Videanu, la Realitatea TV.

In opinia ministrului, aplicarea acestei legi nu ar duce la un efort bugetar suplimentar pentru anul fiscal 2009.

Guvernul a cerut Fondului Monetar International (FMI) sa ii permita sa amane finalizarea legii unice a salarizarii, iar Fondul ar putea fi de acord cu amanarea termenului de 31 octombrie, posibil pana la finalul acestui an", a declarat, marti, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Este evident si a inteles (FMI - n.r.) ca este nevoie de mai mult timp pentru constructia unei legi adecvate (a salarizarii unitare a bugetarilor - n.r.), care intr-adevar sa raspunda necesitatilor de transparenta, de echivalare a unor salarii si care sa dea eficienta sistemului administrativ. Este o amanare a termenului respectiv, care sa nu mai fie pentru octombrie, sa fie prelungit mai mult, pentru a da posibilitate unui dialog, inclusiv a unor simulari, legat de sistemul de salarizare din sectorul bugetar", a declarat Hossu la iesirea de la discutiile cu reprezentantii FMI.

El a adaugat, insa, ca propunerea va fi discutata de Guvern, "pentru ca ei sunt negociatori in problema", urmand ca FMI sa stabileasca ulterior daca este de acord cu aceasta masura.

Pe de alta parte, presedintele BNS, Dumitru Costin, este impotriva acestei masuri de amanare a finalizarii legii unice a salarizarii pana dupa alegerile prezidentiale. El a explicat ca o necunoscuta importanta in finalizarea legii este diferenta dintre numarul de posturi din sectorul bugetar si numarul efectiv al angajatilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News