Videanu, validat pentru Ministerul Economiei

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 15:591052 citiri
Videanu, validat pentru Ministerul Economiei

Comisiile reunite pentru industrii si servicii si pentru politica economica, reforma si privatizare ale Parlamentului au dat, sambata, aviz favorabil candidatului la functia de ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Candidatul la portofoliul economiei a fost validat cu 49 de voturi pentru si sase abtineri.

Necesarul de fonduri pentru domeniul energiei hidroelectrice se ridica la 34,6 miliarde euro, a declarat, sambata, Adriean Videanu, ministrul desemnat la Ministerul Economiei, la audierile din comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor.

'Necesarul domeniului energiei hidroelectrice se ridica la 34,6 miliarde euro, avand in vedere si impactul de mediu', a spus acesta.

Potrivit lui Adriean Videanu, bugetul nu poate sa asigure aceasta suma pentru energia hidroelectrica.

'Va trebui realizat un parteneriat intre Comisiile de Specialitate si Guvern, pentru a gasi o modalitate sa valorificam potentialul acestui sector. Sunt investitii pe care bugetul statului le poate suporta, cum sunt cele de 30 milioane euro pentru exploatarea in subteran a huilei', a spus Videanu.

El a adaugat ca in zona lignitului, va trebui ca industria miniera sa se axeze pe exploatarea la suprafata, care nu pune in pericol viata oamenilor.

'Nu avem posibilitatile sa exploatam in subteran pentru zona lignitului', a precizat Videanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News