Videanu: Va rog sa-mi urmati sfatul si sa nu credeti nimic din ce spune premierul Ponta

Luni, 30 Iulie 2012, ora 09:11
5785 citiri
Videanu: Va rog sa-mi urmati sfatul si sa nu credeti nimic din ce spune premierul Ponta
Foto: Digi 24

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, luni dimineata, ca lucrurile sunt foarte clare privind referendumul si ca nu poate fi validat din cauza ca nu s-a atins pragul cerut de prezenta.

In acest context, le-a cerut jurnalistilor prezenti la sediul PDL din Bucuresti, din Aleea Modrogan, sa-i urmeze sfatul si sa nu creada nimic din ce spune premierul Victor Ponta.

Prefectul Capitalei a cerut inchiderea tuturor camerelor video la referendum

"In jur de 11.00-12.00 vom avea si rezultatele din toate sectiile de votare (...) Lucrurile sunt clare. Referendumul nu poate fi validat la prezenta la care a fost. Luam in calcul numarul maximum de voturi, lucrurile nu mai pot fi schimbate", a declarat Adriean Videanu.

Rugat sa comenteze anuntul lui Victor Ponta, potrivit caruia la vot s-au prezentat peste 9 milioane de alegatori, pedelistul le-a cerut jurnalistilor sa-i urmeze sfatul si sa nu aiba incredere in ceea ce spune Victor Ponta.

"Va rog sa-mi urmati sfatul si sa nu-l credeti pe domnul prim-ministru Ponta", a subliniat Videanu.

PDL: 45,45% participatrea la referendum

Totodata, liderul PDL a anuntat ca, potrivit numaratorii paralele a democrat-liberalilor, prezenta la vot la referendum este de 45,45%.

"Procentul celor prezenti la vot este de 45,45%. Au fost luate in calcul voturile in proportie de 97,11%. Au mai ramas 550 de sectii de centralizat", a afirmat Videanu.

De asemenea, l-a acuzat pe liderul PSDDan Sova ca nu se pricepe la numaratoarea parelela si crede ca social-democratii nu au un sistem de numarare paralel: "Il privesc pe domnul Sova cu toata simpatia, dart nu se pricepe. PSD nu a avut si nu are un sistem de numarare paralel. Daca ei au astfel de procente, este clar ca nu au sistem de numarare paralel".

Intrebat cum poate fi interpretat faptul ca majoritatea romanilor prezenti la vot a cerut demiterea presedintelui suspendat, Adriean Videanu sutine ca romanii nu au votat impotriva.

"Nu au votat impotriva. Cei care nu s-au prezentat la vot au votat impotriva celor 256. Nu se poate pune problema ca a fost un vot contra sau pentru Traian Basescu. A fost un vot la care romanii si-au aratat intentia in functie de cei 256", a adaugat pedelistul.

Mihai-Razvan Ungureanu: Romanii stiu foarte bine sa distinga intre bine si rau

Nu in ultimul rand, presedintele interimar al PDL Bucuresti crede ca, din punct de vedere constitutional, se poate face un singur pas acum: Curtea Constitutionala a Romaniei sa constate ca referendumul este invalid si domnul Traian Basescu sa isi reia locul la Cotroceni.

Inainte de referendum, judecatorii constitutionali au anuntat ca, in cazul in care referendumul nu va fi validat, Parlamentul va fi cel care va avea ultimul cuvant in acest cazbv.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adriean Videanu Victor Ponta referendum, #Videanu referendum invalid, #referendum demitere Traian Basescu , #PDL