Videanu si PUZ-ul sau cum se mareste de zece ori valoarea unui teren

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 08:59
4061 citiri
Videanu si PUZ-ul sau cum se mareste de zece ori valoarea unui teren

Fostul primar al Capitalei sta pe o mina imobiliara de aur dupa ce terenul pe care il detine, impreuna cu sotia sa, in zona Drumul Taberei si-a marit valoarea de zece ori de la achizitie. La valoarea terenului au contribuit totusi si un Plan Urbanistic Zonal promovat de fostul edil si dezafectarea liniilor de cale ferata din zona.

Astfel, firma detinuta de fostul primar impreuna cu sotia sa Miorita, Titan-Mar SA, are in proprietate un teren, care a apartinut de societatea Vulcan, intre cartierul Drumul Taberei si zona Hotelului Marriott.

In timpul mandatului de primar, Adriean Videanu a propus in Consiliul General al Primariei Bucuresti un Plan Urbanistic Zonal care prevede realizarea unei nodului internodal Razoare - Calea 13 Septembrie, dar si permisiunea de a construi patru blocuri-turn de 17-20 de etaje, relateaza Jurnalul.ro.

Pentru a realiza proiectele in zona respectiva, primarul ar fi decis si dezafectarea a patru linii de cale ferata care traversau terenul. Hotararea 271 prin care cele patru linii de cale ferata au fost dezafectate a fost trecuta de Videanu prin Consiliul General al Primariei Bucuresti. Asta desi liniile erau detinute de CFR, care, sub comanda Ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, a reactionat tardiv in a contesta decizia.

Noul Plan Urbanistic Zonal prevede insa o cale ferata sub pamant, pentru a nu deranja proiectele imobiliare de pe terenul Titan-Mar. Teren care, dealtfel, a fost scos la licitatie de Primaria Chiajna chiar daca facea parte din domeniul public, deci era inalienabil.

Afacerea imobiliara se mai loveste acum doar de refuzul unui om de afaceri care mai are un teren in zona de a-si vinde proprietatea. Omul de afaceri Bogdan Popescu a constatat ca Planul Urbanistic Zonal prevede construirea unei parcari chiar pe terenul unde functioneaza firma sa.

Mai mult, acesta sustine ca familia Videanu a trecut la ofensiva, inchizandu-i accesul catre proprietate prin dezafectarea caii ferate pe care sotia lui Videanu o detine in proprietate.

Jurnalul National precizeaza ca fostul primar neaga acuzatiile, sustinand ca Planul Urbanisti Zonal este realizat pentru infrastructura orasului, si nu in interes personal. "Acest PUZ se refera la infrastructura edilitara care trebuie dezvoltata, indiferent de cine sunt proprietarii in zona, pana nu se sufoca orasul. Poate sa fie si Videanu, si Popescu...", sustine Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Videanu, #teren Videanu, #PUZ Videanu, #marit valoare teren , #stiri Adriean Videanu