Videanu: PSD sacrifica o tara pentru un om

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 14:15 2470 citiri
Foto: Antena3

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a acuzat PSD joi, dupa retragerea ministrilor social-democrati din Guvern, ca a decis sa rupa Parteneriatul pentru Romania doar pentru a-i asigura lui Mircea Geoana sansa de intra in turul doi al prezidentialelor.

"PSD sacrifica o tara pentru un om. Sacrifica stabilitatea tarii, Parteneriatul pentru Romania si interesele romanilor", a declarat Videanu intr-o scurta declaratie de presa tinuta la sediul PD-L.

Acesta a reamintit alternativele pe care le-a avut PSD pentru a continua actul de guvernare. "O noua propunere din partea PSD, sa aiba un interimat din partea PSD, un alt ministru din cabinet, au mai avut alternativa desemnarii unui ministru independent sau a unui ministru din opozitie, in conditiile in care functia de vicepremier fi ramas a PSD", a reamintit Videanu.

"PSD demonstreaza ca are o alta agenda decat cea a Romaniei de azi, a populatiei. Singura agenda o reprezinta alegerile prezidentiale. Probabil ingrijorati ca domnul Geoana pierde si sansa locului doi, PSD a luat decizia de a incerca sa isi maximizeze sansele", i-a mai acuzat Videanu pe fostii parteneri.

PD-L isi asuma in continuare actul de guvernare

Prim-vicepresedintele PD-L a mai declarat ca democrat-liberalii isi asuma in continuare actul de guvernare, in timp ce "PSD a ales sa iasa de la guvernare si sa intre in campanie electorala, sarbatorind alaturi de domnul Vanghelie, dupa cum ati vazut ieri (n.r.- miercuri)".

Pe de alta parte, Videanu i-a acuzat pe social-democrati de "atitudine duplicitara", precizand ca social-democratii au avut o atitudine corecta in guvern dar total opusa in Parlament, unde

"s-a prezentat ca un partid de opozitie".

"PSD e responsabil pentru situatia creata. PD-L merge mai departe si asigura stabilitatea guvernarii(...) Tara nu trebuie sa stea pe loc doar pentru ca PSD face campanie electorala pentru domnul Mircea Geoana", a mai afirmat Videanu precizand ca PD-L va utiliza "toate mijloacele legale si constitutionale astfel incat actul de guvernare sa nu fie afectat".

"Prin decizia PSD de a rupe Parteneriatul pentru Romania s-a creat si o criza politica, peste criza economica deja existenta", a mai acuzat Videanu fostii parteneri, exprimandu-si speranta ca nu se va ajunge si la o "criza sociala", prefigurata de actiunile de protest anuntate de sindicalisti pentru saptamana viitoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
AIUREA AIUREA
rank 5
NUMAI SCARBA PENTRU SPRIJINITORII DEMOLATORULUI ROMANIEI !