Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Videanu, prima vizita la politie: Justitia nu se face pe televiziuni (Video)

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 10:53
3783 citiri
Videanu, prima vizita la politie: Justitia nu se face pe televiziuni (Video)
Foto: B1 TV

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, acuzat de complicitate la abuz in serviciu in dosarul Bica 2, s-a prezentat, vineri, la Sectia 12 de Politie din Capitala, ca urmare a masurii de control judiciar impuse de judecatori in schimbul arestarii preventive.

Videanu a refuzat sa dea declaratii in fata jurnalistilor, spunand ca "justitia nu se face pe televiziuni", ci "in fata procurorilor si in sala de judecata".

In ciuda insistentelor jurnalistilor, Adriean Videanu a refuzat sa raspunda la intrebari sau sa faca orice comentariu cu privire la dosarul in cauza.

El a iesit dupa circa o jumatate de ora. "O sa va dezamagesc: nu o sa fac niciun fel de declaratii", a declarat acesta la iesire, precizand doar ca a indeplinit procedura prevazuta de lege in acest dosar.

Intrebat de jurnalisti, Adriean Videanu a precizat ca sotia sa, Miorita, se afla la DNA pentru audieri in calitate de martor.

"De ce insistati? Nu va spun absolut nimic, spun numai in fata procurorilor", a declarat fostul ministru inainte de a urca in masina.

Instanta suprema a decis vineri dimineata inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar. Astfel, pana in data de 6 aprilie, adica timp de 60 de zile, Adriean Videanu va fi obligat, printre altele, sa se prezinte regulat la politie, sa nu paraseasca localitatea fara sa ii anunte pe procurori si sa nu ii contacteze, direct sau indirect, pe ceilalti inculpati in dosar sau pe martori.

Adriean Videanu a scapat de arest si este deja acasa

Decizia instantei supreme a fost luata in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica, in care Videanu este anchetat pentru complicitate la abuz in serviciu.

Videanu ar fi fost ajutat de Alina Bica sa i se ridice nelegal un sechestru pe niste actiuni Titan Mar pe care le-a vandut ulterior.

Tot joi noapte ICCJ a hotarat ca Alina Bica, Dorin si Alin Cocos, precum si Florentin Mihailescu sa ramana in arest preventiv.

C.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Videanu control judiciar dosar Bica, #Videanu arestat preventiv Bica , #arest