Videanu: Ponta face presiuni asupra justitiei prin pseudo-rapoartele comandate

Luni, 15 Iulie 2013, ora 18:07
1691 citiri
Videanu: Ponta face presiuni asupra justitiei prin pseudo-rapoartele comandate

Democrat-liberalul Adriean Videanu ii raspunde premierului Victor Ponta, dupa ce acesta a sustinut, luni, ca procurorii DNA ar trebui sa il ancheteze si pe fostul ministru al Economiei.

Videanu il acuza pe premier, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca acesta "continua sa faca presiuni inadmisibile" asupra justitiei prin numarul de "pseudo-rapoarte comandate Corpului de Control al Primului Ministru impotriva adversarilor politici" si aminteste ca l-a dat in judecata pe Ponta.

"Refuz sa intru in polemica cu un iresponsabil. Victor Ponta va raspunde in fata justitiei. Reamintesc faptul ca l-am dat in judecata pe Victor Viorel Ponta pentru toate minciunile si calomniile la adresa mea", arata Videanu.

Democrat-liberalul sustine ca premierul "continua sa faca presiuni inadmisibile asupra independentei si libertatii justitiei".

"Victor Ponta continua sa faca presiuni inadmisibile asupra independentei si libertatii Justitiei atat prin declaratiile publice iresponsabile, cat si prin numarul ridicol de pseudo-rapoarte comandate Corpului de Control al primului ministru impotriva adversarilor politici si trimise organelor de ancheta", mentioneaza fostul ministru.

Acesta este de parere ca ca Victor Ponta "uita sau omite cu buna stiinta faptul ca Romania este stat european in care justitia isi face datoria independent de factoriipolitici" si crede ca atitudinea "nervoasa" a premierului poate avea o explicatie.

"Atitudinea nervoasa a lui Victor Ponta poate avea o explicatie. A adus economia in stare de colaps prin taierea investitiilor, gonirea investitorilor, prabusirea nivelului de trai al oamenilor, falimentul a mii de IMM-uri", incheie Videanu.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, luni, speranta ca Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Lucian Duta si Cristina Traila, pe care i-a numit "hotii astia", sa fie chemati la un moment dat de "cineva", pentru ca au "furat" si "distrus" o tara.

Solicitat sa comenteze faptul ca in cazul lui Lucian Duta Corpul de control al Guvernului a trimis o sesizare la DNA, Ponta a raspuns: "Da, inca una. Duta sa mearga la DNA sa explice, pentru ca sper ca la un moment dat, candva, toti hotii astia - Blejnar, Videanu, Duta, Traila - o sa ajunga sa-i cheme si pe ei cineva. Totusi, chiar au furat si au distrus o tara intreaga cativa ani. Sa mearga la DNA daca are ceva de zis".

D.R.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Videanu raspunde Ponta, #Videanu Ponta presiuni justitie , #PDL