Videanu: PD-L nu va face aliante preelectorale (Video)

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 15:04 1913 citiri
Foto:Realitatea TV

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat ca probabil formatiunea din care face parte nu va face aliante preelectorale si ca, in schimb, urmareste cu interes "alianta socialista" dintre PSD si PNL.

"Dupa esecul aliantei cu PNL in Alianta Dreptate si Adevar exista o cutuma in PD-L de a face aliante post-electorale. Invatand din aceasta experienta, aliantele preelectorale nu sunt benefice. Eu cred, data fiind cutuma instituita, ca PD-L va candida singur la viitoarele alegeri locale si parlamentare", a declarat Adriean Videanu dupa sedinta Coalitiei.

Fostul ministru al Economiei a considerat ca alianta dintre PSD si PNL este una "socialista" si care demonstreaza ca PD-L e singurul partid autentic de dreapta.

"PD-L urmareste cu atentie anuntata alianta socialista care vine sa clarifice situatia pe esichierul romanesc - o alianta de stanga si PD-L ca partid autentic de drapta. PD-L ramane consecvent aliantei de guvernare cu UDMR, cu care vrea sa creeze un pol de dreapta si bineinteles colaborarea de guvernare cu UNPR", a adaugat Videanu.

Acesta a mai acuzat si faptul ca PNL a cedat cota unica in schimbul unor favoruri electorale de la PSD. Referindu-se la scandalul recalcularii pensiilor militare, Videanu a asigurat ca nicio pensie militara sub 3.000 de lei nu va scadea dupa recalculare si ca Guvernul va gasi solutiile.

"In perioada urmatoare, insemnand o saptamana-doua, lucrurile se vor clarifica", a asigurat acesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com