Videanu: Nu am dosar la DNA, nu am incheiat contracte cu "baietii destepti"

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 22:13 4038 citiri

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat ca, in timpul mandatului sau, nu a fost incheiat niciun contract cu "baietii destepti".

Referindu-se la contractele "baietilor destepti" cu compania Hidroelectrica, Videanu a precizat ca, in perioada in care era ministru, nu a fost incheiat niciun astfel de contract.

"Nu s-a incheiat niciun contract cu baietii destepti in timpul mandatului meu. Abia il astept pe domnul Ponta cu dosare. Din cate stiu, este o mare investigatie la DIICOT pe aceasta tema. Toate contractele cu baietii destepti s-au incheiat in perioada 2003-2004 si in 2005. Contractele aveau maturitate pana in 2013-2014", a spus democrat liberalul, vineri seara, la Romania Tv.

Acesta a explicat ca, daca managementul companiei, in timpul mandatului sau, nu ar fi renegociat pretul, Hidroelectrica ar fi fost o companie in faliment, in prezent.

Fostul ministru al Economiei a spus si ca nu are vreun dosar la DNA si ca premierul Victor Ponta trebuia sa faca publice documentele pe care le are in acest sens.

"Nu am niciun fel de dosar la DNA. La iresponsabilitatea acestui personaj trist din politica romaneasca, care este domnul Ponta, de ce nu a venit cu documentele, ca sa le faca publice?

Eu urmez calea legala si luni voi face solicitare catre DNA sa-mi se comunice daca exista vreun dosar. Nimeni nu m-a solicitat in nicio cauza sa dau vreo declaratie la DNA. Luni voi face o solicitare oficiala la DNA. Sigur, plangeri penale au fost la DNA cu sutele, dar nu am cunostinta de vreun dosar la DNA. Intreaga tara va avea ocazia sa vada cine este mincinosul in aceasta problema", a explicat Adriean Videanu.

Videanu a fost ministrul Economiei in perioada 22 decembrie 2008 - 3 septembrie 2010.

Ponta: Contractele lui Videanu cu baietii destepti, cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani

Premierul Victor Ponta sustine ca "activitatea infractionala" a lui Adriean Videanu si a altor persoane care au incheiat contractele cu Hidroelectrica reprezinta "cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani", prin care "sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica si in bugetul tarii".

"Cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani, dupa parerea mea, este activitatea infractionala coordonata de Adriean Videanu si de alte diverse persoane prin incheierea contractelor bilaterale cu Hidroelectrica sau, mai pe intelesul tuturor, cu baietii destepti.

Aia este cea mai grava pentru ca vorbim de sute de milioane de euro care nu au ajuns la Hidroelectrica si in bugetul tarii si au ajuns probabil la Videanu si la prietenii sai", a afirmat Victor Ponta, vineri seara, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Intrebat daca are dovezi in acest sens, premierul a raspuns afirmativ.

"Sunt contractele. Sigur ca da. Le are deja si Parchetul si noi o sa trimitem in saptamanile urmatoare toate documentele respective. Sa stiti insa ca domnul Videanu a avut grija sa se acopere, cu partenerii sai, cu tot felul de clauze ca daca le dam public ne dau in judecata, dar la Parchet si la justitie avem voie sa le dam si le dam", a sustinut premierul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Doresc disparitia PSD
rank 5
Domnul VIDEANU il da in judecata pe Ponta bsi ponta nu poate....
Tot ORD
rank 5