Videanu: Nu am avut intentia de a-l minti pe primul ministru (Video)

Joi, 05 August 2010, ora 20:30
4156 citiri
Videanu: Nu am avut intentia de a-l minti pe primul ministru (Video)
foto: Realitatea TV

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi seara, ca nu a intentionat niciodata sa-l minta pe premierul Emil Boc, iar acuzatiile presedintelui Traian Basescu, care spunea ca primul ministru a fost mintit de ministrii sai, ii vizau de fapt pe membrii Cabinetului 2009.

"Va pot asigura ca niciodata nici nu am avut intentia de a-l minti pe primul ministru si Ministerul Economiei si-a facut restructurarea exact asa cum a fost stabilit in toate instantele guvernului", a declarat Adriean Videanu, in direct, la Realitatea TV.

"Presedintele se refera la Guvernul 2009, care era un Guvern dintr-o alta structura a coalitiei, poate dansul are mai multe informatii", a mai spus ministrul Economiei, precizand ca "este justificata ingrijorarea presedintelui", insa domnia sa nu are niciun fel de problema din acest punct de vedere.

Videanu: Il demit pe finul lui Budulan de la Nuclearelectrica

Salariile cresc, daca se dau oameni afara

Ministrul Economiei a declarat ca salariile ar putea creste in 2011 doar daca este respectat intocmai planul de restructurare a sistemului bugetar, ce include si numeroase disponibilizari.

"(Un profesor) trebuie sa inteleaga ca, daca se face restructurarea, inclusiv in domeniul educatiei, poate sa-si ia salariul crescut, in functie de aceasta restructurare", a explicat Videanu.

Intrebat de moderatorul emisiunii daca asta insemna ca salariile vor creste doar daca sunt dati oameni afara, ministrul a raspuns transant: "Exact, categoric, asta este realitatea".

Videanu: In UE, Romania e cea mai mica tara intre cele mari si cea mai mare intre cele mici (Video)

"Cred ca Emil Boc are sanse sa fie prim ministru si in 2012"

Emil Boc are toate sansele sa ramana prim-ministru pana in 2012, este de parere Videanu.

"Eu cred ca, cel putin dupa ultimele evaluari, cei mai autorizati critici a ceea ce s-a intamplat in Romania nu sunt decat institutiile internationale, FMI, CE, Banca Mondiala. Haideti sa le dam credit pentru ca nu au absolut niciun fel de parti-pris politic, nu sunt prinsi de niciun fel de subiectivism. De aceea eu cred ca Emil Boc are toate sansele sa duca mandatul pana in 2012 al acestui Cabinet", a declarat joi Videanu, la Realitatea Tv.

Videanu a mai spus ca "probabil prim-ministrul va propune presedintelui remanierea" ministrilor care nu fac restructurarea domeniilor pe care le administreaza pana la 1 septembrie, deorece se considera ca acestia nu au indeplinit unul dintre criteriile politice ale Guvernului.

Videanu nu stie cat plateste pentru incalzirea casei: "Nu ma ocup de asa ceva"

Intrebat de un telespectator cat plateste pentru incalzirea casei sale, Adriean Videanu a declarat ca nu stie sa raspunda, pentru ca nu se ocupa de cheltuielile casei.

"Nu ma ocup de lucrurile casei. (...) Incalzesc cu o central termica micuta, de la reteau de gaze", a spus ministrul Economiei.

"Am mare incredere in sotia mea", a mai precizat Adriean Videanu, pentru a explica cum de nu are nici cea mai vaga idee cat il costa incalzirea casei si alte cheltuieli de genul acesta.

Videanu: Daca nu vom avea crestere economica in 2011, este clar esecul Guvernului

Videanu si falsa varza de Videle

Ministrul Economiei a primit si un cadou inedit din partea locuitorilor din Videle, orasul sau natal: o varza.

Desi realizatorul emisiunii a incercat sa-l convinga ca varza vine direct de pe o taraba din Videle, Adriean Videanu a declarat ca varza cu pricina nu este mai mult ca sigur originala.

"Sa stiti ca asta nu e din Videle. Asta e o varza care a stat multa vreme prin piete. Sunt un om care a trait la tara", a explicat Adriean Videanu.

Videanu l-a dat in judecata pe Ponta, pentru ca l-a facut "hot"

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#videanu acuzatii basescu, #boc mintit ministrii , #Emil Boc
Comentarii
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
DE CE OARE ARE VIDEANU TICHIA DE MARGARITAR?! SIMPLU PENTRU CA GUVERNUL DIN 2009 ALA MANIPULAT DE PSD-PC SI PLATIT DE VANTU-NUS (DE FAPT NUP) ...AIA E DE VINA CA AM CLACAT...VA SPUN EU VIDEANU CU VARZA DE BRUXELLES MARCA INREGISTRATA IN VIDELE...