Videanu: Motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 17:49
2029 citiri
Videanu: Motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca
Foto: Realitatea TV

Fostul ministrul al Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca nici o motiune de cenzura nu are sanse sa treaca in acest an.

Videanu crede ca remanierea are riscuri politice mult mai reduse decat schimbarea in totalitate a Guvernului, inclusiv a premierului.

"Remanierea, cel putin, creeaza premisele unei increderi din partea populatiei. Din punct de vedere politic, demisia Guvernului Boc avea riscuri mai mari decat remanierea", a spus Videanu la Realitatea TV.

"Nici o motiune de cenzura nu are sanse sa treaca in acest an", a adaugat fostul ministru al Economiei.

Potrivit spuselor sale, va sta in continuare pe langa noul ministru, Ion Ariton, pentru a efectua un transfer de calitate a atributiilor.

Adriean Videanu sustine ca intentiona sa-si dea demisia inca din februarie - martie, insa, stiind ca urmeaza luarea unor masuri de austeritate foarte dificile, a amanat acest lucru, de teama a nu fi perceput drept las.

"N-am facut acest gest, pentru ca foarte multi ar fi spus ca sunt un las. Atunci mi-am zis ca raman. Anticipam majorarea fiscalitatii si reducerea cheltuielilor bugetare, erau singurele solutii", a precizat Videanu.

In opinia sa, orice ministru este remaniabil, fiind importanta stabilitatea institutiilor, nu a oamenilor care le conduc.

Fostul ministru a explicat ca, din structura veniturilor bugetare, 80% se duc pe plata salariilor si cheltuielile sociale.

"Din punctul meu de vedere, cei mai obiectivi analisti ai situatiei din Romania sunt Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala. Ei spun ca ne-am facut treaba. Nu-i intereseaza sa mai luam un imprumut. FMI este o institutie la care Romania este actionar. FMI nu este o banca comerciala, care sa realizeze profit, ci participa la echilibrarea deficitelor", a explicat Videanu.

De altfel, din banii proveniti de la cele trei institutii, doar 7 miliarde de euro se duc la consumul Guvernului, restul intrand in visteria Bancii Nationale a Romaniei, pentru echilibrarea deficitului de cont curent si a rezervelor valutare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Adriean Videanu remaniere, #remaniere guvernamentala, #motiune cenzura , #stiri Adriean Videanu
Comentarii
A
anonymus
rank 1
Adrieane , tu esti cel mai inteligent jmecheras , ce s-a instalat pe trupul tarisoareiastea , gata , nu mai se poate , stop cu furaciunile , mai faceti si voi ceva !