Videanu: Masurile economice ale USL vor adanci deficitul cu 5,5 mld euro (Video)

Duminica, 29 Mai 2011, ora 13:15 1409 citiri

Masurile economice propuse de USL vor adanci deficitul bugetar al Romaniei cu patru puncte procentuale, sustine fostul ministru democrat-liberal al Economiei Adriean Videanu.

"Impactul total evalat pe cele 14 masuri este de 23 miliarde lei, echivalentul unui gol in veniturile consolidat al Romaniei de 5,5 miliarde euro. Adica un deficit bugetar suplimentar de patru puncte procentuale in PIB", a precizat Videanu, duminica, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a mai criticat faptul ca Opozitia a prezentat un program economic cu un "grad mare de generalitate", fara a identifica si caile prin care toate masurile vor putea fi puse in practica.

"Au un mare grad de generalitate si exprima mai mult dorinte decat cai de punere in aplicare a viziunii pe care au prezentat-o. Evaluarea macroeconomica facuta de USL se bazeaza pe date insuficiente, estimarile nu nu sunt bazate pe date oficiale", a completat Adriean Videanu.

Fostul ministru al Economiei le-a reprosat celor din PNL, PSD si PC ca exista inadvertente intre principiile pe care le-au enuntat si maniera in care sustin ca o sa le puna practica.

"Un exemplu de inconsistenta intre baza de date si principiile evocate il regasim in slide-ul 4 (n.r. al prezentarii Viziunii Economice sustinuta de Victor Ponta), care prezinta cresterea economica ca dependenta de intrarile de capital, ceea ce este corect, dar intreaga actiune propusa este impotriva incurajarii de intrari de capital in Romania", a adaugat Videanu.(L.H.)

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com