Videanu le transmite pensionarilor ca "atat poate Romania azi"

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 15:47
2753 citiri
Videanu le transmite pensionarilor ca "atat poate Romania azi"

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a infirmat joi orice zvon ca PD-L ar fi incheiat vreun pact cu PSD la Legea pensiilor, aratand ca social-democratii prefera sa minta decat sa le spuna pensionarilor adevarul.

"Am urmarit preocuparea oamenilor si cred ca ceea ce ii intereseaza pe romani e ce se intampla cu pensiile. PD-L si Coalitia de guvernare garanteaza plata pensiilor pentru romani. Nu se ia in calcul reducerea prin noua lege cu nici macar un leu a pensiilor. Valoarea punctului de pensie ramane 732,8 lei. E adevarat pentru 2011 e inghetat. (...)

Si ei (PSD, n.red.) stiu ca nu se poate altfel, e mult mai corect sa spui sincer pensionarului: 'dragul meu parinte, atat poate Romania astazi. Romania nu-si poate permite azi pensii si salarii mari. Si ei stiu ca asta e singura solutie", a spus Videanu, intr-o conferinta de presa.

Cat despre anuntul facut joi de presedintele PSD Victor Ponta privind initierea procedurii de suspendare a presedintelui daca Legea pensiilor e promulgata in formula actuala, Videanu a spus ca se incearca aruncarea tarii intr-o criza politica, ceea ce e cea mai mare greseala.

"Ponta vrea sa arunce Romania intr-o criza politica. Atrag atentia ca o criza politica suprapusa peste o criza economica va face imposibil de controlat inflatia si cursul leu-euro, care va avea efecte de necontrolat atat asupra economiei in ansamblu, cat si asupra venitului oamenilor.

Incerc sa condamn atitudinea de manipulare a populatiei legat de scaderea pensiilor cetatenilor. Ponta e un om imatur si iresponsabil, atitudinea revolutionara de tip Che Guevara a domnului Ponta il face sa faca astfel de propuneri (de suspendare, n.red.) care ar insemna criza politica. Nu cred ca astazi Romania are nevoie de o criza politica", a mai spus Videanu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adriean Videanu legea pensiilor, #Videanu furt PSD, #Videanu suspendare Traian Basescu , #PDL
Comentarii
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Deocamdata doar Ponta si Crin au "hotarat" ca legea pensiilor e fraudata!
Poza Boby 23
Boby 23
rank 5
"Ciocoii noi cu...badigarzi" (dupa titlul unui roman de Dinu Sararu)