Videanu: Ipocrizia PSD atinge limite nemaintalnite

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 11:591570 citiri
Videanu: Ipocrizia PSD atinge limite nemaintalnite
Foto: Realitatea TV

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a acuzat PSD, joi, dupa semnarea decretului de revocare a ministrului Dan Nica, de ipocrizie si premeditare a aruncarii Romaniei intr-o grava criza politica.

"Ipocrizia PSD atinge limite nemaintalnite. PSD a premeditat aceasta situatie si a luat decizia de a iesi de la guvernare inainte de a decide presedintele semnarea decretului", a declarat Videanu aducand ca argument, printre altele, declaratia de miercuri a purtatorului de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, care le spunea sindicalistilor care pichetau sediul din Kiseleff ca nu mai e nimic de discutat pentru ca PSD iese oricum de la guvernare.

"Noi am facut tot ce ne-a stat in putinta", a mai spus Videanu precizand ca PSD s-a inselat cand a crezut ca poate sa cenzureze dreptul constitutional al premierului de a demite pe unul dintre membrii cabinetului sau.

"Am fi avut aceste probleme daca PSD ar fi desemnat alt minstru sau daca ar fi desemnat un interimar? (...) Domnul Geoana si PSD sa isi asume public deciziile pe care le-au premeditat si le-au gandit inainte ca presedintele sa semneze decretul", a mai spus Videanu.

Mizam pe doza de independenta a parlamentarilor alesi uninominal

Prim-vicepresedintele PD-L a mai anuntat ca democrat-liberalii vor ramane la guvernare si vor gestiona criza prin "metodele constitutionale, legale. Vrem sa ne asumam in continuare guvernarea, nu vom face niciun pas inapoi".

La insistentele jurnalistilor, Videanu a spus ca una dintre variante este asigurarea interimatelor dar ca exista si solutia prezentarii unui nou Guvern in fata Parlamentului.

"Aici mizez si pe responsabilitatea parlamentarilor, dincolo de decizia politica a celor 4-5 oameni din fruntea PSD. Pentru ca nu cred ca toti gandesc la fel", a mai spus Videanu explicand ca se refera la faptul ca actualii parlamentari au o anumita doza de independenta politica data de alegerea lor prin vot uninominal.

Videanu a precizat ca premierul Emil Boc va fi cel care va anunta deciziile care vor fi luate in perioada imediat urmatoare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News