Videanu il contreaza pe Nica: Sunt autobuze libere

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 18:47681 citiri
Videanu il contreaza pe Nica: Sunt autobuze libere
Foto: Realitatea RV

Declaratiile ministrului Administratiei si Internelor, Dan Nica, in legatura cu incercarea de fraudare a alegerilor prezidentiale, sunt false, crede omologul lui de la Finante, Adriean Videanu.

"Declaratiile domnului Dan Nica sunt false. Sunt autobuze. Are obligatia sa justifice ce a spus. In plus, si-a atacat partenerul de coalitie", a declarat Videanu, sambata, la Realitatea TV.

Ministrul de Finante nu doar ca l-a atacat pe colegul sau de guvern, dar, a revenit la o tema favorita, reamintind ca nu a dorit un parteneriat cu PSD. Insa, odata ce decizia a fost luata, Videanu spune ca a propus o alianta de opt ani: "Eu va spun. Nu am vrut acest parteneriat de la bun inceput, de ce sa zic altceva. Dar daca a fost sa fie, am zis sa fie pe opt ani, pentru stabilitate".

Nu doar Videanu ii cere socoteala sefului MAI pentru ca sperie electoratul cu fraudarea alegerilor, ci si premierul Emil Boc, care l-a convocat, sambata dimineata, la Palatul Victoria, ca sa ii ceara explicatii.

Dan Nica a precizat ca in Romania nu se mai gaseste niciun autocar de inchiriat pentru zilele de 22 noiembrie si 6 decembrie. El a lasat sa se inteleaga ca o buna parte din aceste autocare au fost inchiriate pentru a servi turismului electoral in cele doua zile in care se vor organiza tururi pentru alegerile prezidentiale.

In acest context, ministrul Internelor a precizat ca a pregatit o serie de masuri antifrauda speciale, menite sa impiedice transportul alegatorilor cu autobuze de la o sectie de votare la alta.

Printre masurile anuntate se numara instalarea camerelor web la intrare in fiecare sectie, semnarea unei declaratii pe propria raspundere de catre cei care voteaza in sectiile speciale ca nu vor mai vota si in alta localitate, dar si introducerea stampilelor de vot personalizate.

Astfel, pe stampilele de vot vor fi trecute atat numarul sectiei de votare, cat si localitatea si judetul unde se afla sectia de votare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News