Videanu face curte PNL: PSD nu il va sustine pe Antonescu, dreapta trebuie reunificata

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 20:49
3296 citiri
Videanu face curte PNL: PSD nu il va sustine pe Antonescu, dreapta trebuie reunificata

Presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, avertizeaza PNL ca risca sa ajunga un "satelit" al PSD si ii indeamna pe liberali sa "se gandeasca bine la ceea ce urmeaza". El sugereaza o unificare a dreptei, ca in 2004, "singura forta care a invins PSD".

"In momentul de fata, partidul Bratienilor este prins in panza de paianjen a PSD. Dl. Antonescu se afla in fata unei dileme: daca se supara pe PSD, ii da ocazia lui Victor Ponta sa se victimizeze si sa se pozitioneze ca prezidentiabil. PSD atat asteapta.

Daca ramane in continuare in aceasta alianta, va trebui sa suporte numeroase umilinte si puneri la punct pentru ca V. Ponta si PSD nu mai au nevoie de PNL, dar nici nu vor sa faca primul pas spre divort.

Oricum, cel care pierde cel mai mult e PNL, un partid care risca sa ajunga astfel un satelit al PSD, o rusine tinand cont de istoria partidului. I-as ruga pe colegii mei de la PNL sa isi aduca aminte de episodul Gheorghe Tatarescu din '45-'47 si de compromisul lui inutil cu Petru Groza. Pentru cei care au memoria scurta, istoria se poate repeta. Cei de la PSD sigur nu au uitat", scrie Adriean Videanu pe blog despre relatiile din cadrul USL.

Catalin Ivan (PSD): Videanu ar trebui sa faca un pas in spate din viata politica

Liderul PDL este convins ca PSD nu il va sustine pe Crin Antonescu la prezidentiale.

"Cine de la liberali mai poate crede vorbind serios ca PSD o sa il sustina pe Crin Antonescu presedinte in 2014, lasand loc si pentru o competitie corecta in 2016 intre PNL si PSD? Am avertizat de la inceput ca PNL nu are forta PSD si ca va fi doar instrumentalizat de Victor Ponta si de partidul sau.

In 2005-2006, partidele din alianta D.A. au guvernat tara impreuna, pe baza unui program gandit si realizat in comun si cred ca a fost una dintre cele mai bune perioade pentru Romania", sustine Videanu.

Videanu il lauda pe Ponta: A avut taria sa se opuna presiunilor din PNL

El ii avertizeaza pe liberali "sa se gandeasca bine" la viitor, pentru ca PSD ar intentiona sa ii foloseasca in rol de "figuranti".

"Probabil ca visul lui V. Ponta este sa loveasca mai intai PDL ca sa nu mai existe o opozitie structurata in afara USL. Iar din PNL sa faca un partid dependent, care sa joace doar un rol de figurant in 2016, de ochii UE. Sper ca oamenii de buna credinta din PNL sa se gandeasca bine nu numai la posturile lor de acum, ci si la ceea ce urmeaza pentru ca la un moment dat risca sa fie prea tarziu", subliniaza Videanu.

Videanu: PDL nu are un nume pentru presedintie, as fi onorat sa particip la competitie

Concluzia este ca ar fi nevoie de o alianta PDL-PNL, la fel ca in 2004.

"Singura forta care a invins PSD si care este probabil si acum cosmarul lui Victor Ponta este o dreapta reunificata ca in 2004", le sugereaza liberalilor Adriean Videanu.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Adriean Videanu alianta PNL, #Adriean Videanu reunificare dreapta, #Videanu Ponta sustinere Antonescu , #PDL