Videanu, despre stabilirea candidatilor si obiectivul PDL Bucuresti la alegeri

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 18:26
3341 citiri
Videanu, despre stabilirea candidatilor si obiectivul PDL Bucuresti la alegeri
Foto: Arhiva

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, infirma zvonurile conform carora filiala ar fi reorganizata. In plus, acesta a explicat pentru Ziare.com cum se pregatesc democrat-liberalii bucuresteni de alegerile parlamentare care vor avea loc in 9 decembrie.

"Nu se discuta absolut deloc despre reorganizarea filialei PDL Bucuresti. Vreau sa dezmint total aceasta informatie. Singura analiza pe care o fac este cea care priveste structura de militanti a PDL, care, conform statutului, trebuie sa cuprinda un minim de 15 militanti pe organizatiile din sectiile de vot.

Intram intr-o campanie electorala. Dupa cum stiti, PDL se mobilizeaza foarte tare in campanii si fara o structura de baza a militantilor e greu sa faci acest lucru. Singura mea preocupare o reprezinta baza partidului. Nu am discutat despre reorganizare si nici nu avem ca obiectiv acest lucru", a declarat Adriean Videanu pentru Ziare.com.

Intrebat daca nu cumva rezultatele slabe obtinute de PDL Bucuresti la alegerile locale si la referendum ar fi trebuit sa conduca totusi la o reorganizare a filialei, Adriean Videanu a raspuns: "Acest lucru poti sa il faci in momentul in care ai un ciclu politic de 4 ani in fata".

"In momentul de fata, noi mai avem doua luni de zile pana incepe campania electorala si o atitudine de restructurare nu cred ca este solutia cea mai inteligenta pe care o putem adopta. Sigur, acolo unde lucrurile poate nu raspund asteptarilor la nivelul pregatirii logistice a partidului se pot face si schimbari. Dar asta nu este in spiritul unei restructurari a organizatiei de Bucuresti, sub nicio forma", a subliniat acesta inca o data.

Iar daca reorganizarea nu este o solutie inteligenta, contactul direct al militantilor PDL cu alegatorii ramane cea mai buna varianta, in opinia sa.

"Solutia este ceea ce PDL a facut incepand cu anul 2001 si i-a adus mult succes: responsabilitati pentru fiecare militant la nivelul sectiei de vot. In primul rand pregatita structura, mesajul pe care il transmitem cetatenilor si pe urma contactul din usa in usa al militantilor cu cetatenii.

Este mult mai important contactul direct decat cel prin intermediul mass-media. Prin intermediul acesteia poti sa ai o strategie pe care vrei sa o transmiti, dar legat de mesaj, trebuie sa se mearga din om in om, iar acest lucru nu se poate face decat prin militantism, cu obiective clare, care se vor transmite fiecarei organizatii de sector, si va fi cuantificat in voturi. Cu alte cuvinte, obiectivul pe care partidul si-l va stabili procentual va fi cuantificat in voturi pe fiecare sectie de vot", ne-a explicat Adriean Videanu.

Cand si cum vor fi stabiliti candidatii PDL in Bucuresti

Presedintele interimar al PDL Bucuresti a mai declarat ca inca nu au fost stabiliti candidatii partidului in colegiile Capitalei, pentru Senat si Camera Deputatilor, dar procesul este in desfasurare.

"Avem si cercetari sociologice in teren in momentul de fata. Vrem ca latura subiectiva sa nu fie dominanta, evident se intampla si acest lucru, vrem ca deciziile noastre sa fie cat mai obiective cu putinta, pe baza cercetarilor", a adaugat el.

Ca si la USL, parlamentarii democrat-liberali vor avea intaietate in stabilirea candidaturilor.

"In principiu da, si la noi se respecta acest lucru. In PDL, presedinti de colegii sunt parlamentarii in functie, fie ca sunt deputati sau senatori, si bineinteles ca au prima optiune. Nu este insa singurul criteriu. Daca parlamentarul respectiv nu raspunde exigentelor locuitorilor din colegiul respectiv, in urma cercetarilor pe care le facem, nu inseamna ca nu intervenim sa facem niste modificari acolo", a precizat Videanu.

In ceea ce priveste modul de colaborare cu partenerii din Alianta Romania Dreapta, Adriean Videanu a explicat ca intreaga campanie a PDL Bucuresti se va subordona campaniei nationale, chiar daca vor exista "particularitati" specifice unui municipiu ca Bucurestiul.

Obiectivul PDL Bucuresti la alegerile parlamentar din aceasta toamna nu a fost inca stabilit. "In momentul de fata nu as putea sa va dau exact cifra, dar va fi un obiectiv de peste 27% in Bucuresti", ne-a declarat Adriean Videanu, exprimandu-si convingerea ca obiectivul propus va fi atins.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Videanu candidati PDL Bucuresti, #Videanu reorganizare PDL Bucuresti , #PDL