Videanu, despre scandalul Hidroelectrica: Il dau in judecata pe Ponta

Marti, 26 Martie 2013, ora 14:43 2584 citiri
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marti, ca ii va actiona in judecata atat pe premierul Victor Ponta cat si pe semnatarii raportului Corpului de Control al Guvernului, in care el este acuzat de prejudiceerea Hidroelectrica.

"Il voi da din nou in judecata pe Victor Ponta pentru calomnie, dar de data aceasta ii voi da in judecata pe toti semnatarii raportului Corpului de Control de la Hidroelectrica pentru reaua credinta cu care au intocmit acest raport, care reprezinta un abuz fara precedent, un abuz al statului impotriva cetateanului.

Cei care au intocmit raportul au pus si incadrari fata de faptele comise, lucru inacceptabil, incadrarile nu le poate face decat justitia, procurorii sau instantele. Cu alte cuvinte, din ordinul domnului Ponta, singurul lucru care lipseste este cu cat trebuie sa ne condamne pe cei care suntem incriminati in acel raport", a spus Adriean Videanu intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PDL.

Videanu: Cei interesati de hotiile lui Ponta, inclusiv DNA, sa ii studieze declaratiile de avere

El a mentionat ca nu a fost contactat de DNA in legatura cu raportul Corpului de Control al Guvernului.

"La acest raport de control domnul Ponta a lucrat mai mult decat la propria teza de doctorat, dar in aceeasi maniera", a completat fostul ministru al Economiei.

In urma cu o saptamana, premierul Victor Ponta a anuntat ca a sesizat DNA in legatura cu presupuse prejudicii pe care le-ar fi cauzat Videanu la Hidroelectrica.

"In ultimii patru ani nimeni nu a mai verificat nimic din ce s-a intamplat acolo. Am raportul Corpului de Control pe care il vom trimite la DNA, la Curtea de Conturi sa vedeti cum sub semnatura domnului Videanu, a secretarului de stat Tudor Serban, Hidroelectrica si bugetul Romaniei au fost prejudiciate de sute de milioane de euro", a spus premierul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com