Videanu despre Basescu: Daca vrea capul cuiva, i-o spune direct in fata

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 14:46
2769 citiri
Videanu despre Basescu: Daca vrea capul cuiva, i-o spune direct in fata
Foto:Arhiva

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, sustine ca relatia sa cu presedintele Traian Basescu nu s-a inrautatit in ultimul timp, asa cum se speculeaza in presa, si ca nu formeaza "tripleta Blaga-Berceanu-Videanu" care conduce, de fapt, partidul.

"Cu presedintele Traian Basescu am aceeasi relatie pe care am intretinut-o din 2001 fara nicio inflexiune majora din punctul meu de vedere. O relatie de respect, colaborare, informare institutionala", a declarat Videanu intr-un interviu acordat pentru Gandul.

Intrebat daca nu are semnale cum ca seful statului ar dori inlocuirea sa de la minister, Adriean Videanu a raspuns: "N-ar fi niciun fel de problema. Nu-l cunoasteti pe presedinte: daca vrea capul cuiva, i-o spune direct in fata. Presedintele nu tine niciodata o anumita chestie, sa teasa un anumit lucru, nu este genul de om. Daca ar avea o problema cu ministrul Videanu, i-ar spune-o direct si n-ar avea niciun fel de problema sa-l remanieze maine dimineata".

Prim-vicepresedintele PD-L a respins ideea de bolsevizare a partidului lansata de presedintele Traian Basescu.

"Eu nu impartasesc aceasta idee a gascutei in interiorul PD-L. Intotdeauna PD-L a fost o echipa. Niciodata, nici cand era dl. presedinte Traian Basescu, nici acum cand este Emil Boc, nu s-au luat decizii in afara structurilor institutionale ale partidului. Biroul Permanent National nu poate fi numit o gascuta.(...) E opinia presedintelui Basescu, o opinie pe care o respect, dar nu cred ca PD-L are aceasta tendinta. Nu exista om care sa fi avut o initiativa in interiorul PD-L si care sa nu fi fost ascultat. Functioneaza principiul celor 3 D: dezbatere, decizie, disciplina politica", a mai spus Videanu.

Acesta a refuzat sa precizeze daca se afla pe lista celor patru prim-vicepresedinti cu care va candida Emil Boc la urmatoarele alegeri, si a respins ideea unei triplete "Blaga-Berceanu-Videanu".

"Hai sa nu-i spun prostie, dar e o bazaconie toata chestia asta! De ce sa nu formez o tripleta cu Cezar Preda si cu Liviu Negoita?! E o copilarie toata chestia asta! In primul rand, Radu Berceanu nu are nicio functie in Biroul Permanent", a raspuns Videanu, precizand ca ministrul Transporturilor are o influenta limitata in partid, mai redusa decat se speculeaza in presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Adriean Videanu Basescu, #Videanu tripleta Blaga Berceanu, #Videanu bolsevizare PDL , #PDL