Videanu, audiat la DNA in dosarul Realitatea Media (Video)

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 09:03 3131 citiri
Foto: Arhiva

Adriean Videanu a venit vineri dimineata la DNA pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul Realitatea Media.

Fostul ministru a declarat ca nu stie exact motivele pentru care a fost chemat, singura sa legatura cu postul Realitatea TV fiind faptul ca a fost invitat la mai multe emisiuni. Videanu sustine ca nu are nicio legatura cu actiunile trustului si ca nici nu s-ar pricepe la asa ceva. Politicianul a glumit cu jurnalistii in fata sediului DNA spunand ca daca era vorba de marmura cu siguranta s-ar fi implicat.

"Realitatea Media, finantata din bani proveniti din evaziune fiscala"

Procurorii DNA au inceput, pe 17 octombrie, urmarirea penala impotriva SC Realitatea Media SA si a altor doua firme, dupa ce Guvernul a notificat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) despre verificarile efectuate la unele entitati publice in legatura cu sumele solicitate de la acestea.

Realitatea Media, urmarita penal pentru spalare de bani

Astfel, procurorii au inceput urmarirea penala fata de SC Realitatea Media SA, "in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut", se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de mai multe societati si persoane fizice implicate in dosarul de insolventa Realitatea Media, printre care se numara si deputatul PSD Marius Manolache, un avocat si sindicalistul Ion Luca.

Ioan Niculae, audiat de DNA in dosarul Realitatea Media

Cel mai bogat om de afaceri din Romania, magnatul Ioan Niculae, a fost audiat si el, miercuri seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Afaceristul a fost citat ca martor in dosarul Realitatea Media.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News