Videanu: Cine vrea o pensie mare sa-si faca pensie privata

Sambata, 13 Martie 2010, ora 21:26 2336 citiri
Foto: Arhiva

Adriean Videanu spune ca cei care vor o pensie mai mare ar trebui sa investeasca in sectorul privat de pensii deoarece sectorul public nu mai poate sustine actualul sistem.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a afirmat ca masurile pe care Guvernul le ia nu sunt populare, dar cineva trebuie isi asume raspunderea pentru ele. Videanu a precizat ca Executivul nu mai poate sa accepte discrepantele care exista in prezent in sistemul public, informeaza Mediafax.

"Nu putem merge cu aceleasi discrepante, 27.000 de pesionari din 5,9 milioane detin 18 la suta. Este inadmisibil asa ceva", a declarat Adriean Videanu, adaugand ca cei care vor pensii mai mari trebuie sa se indrepte spre sectorul privat.

"Au posibilitatea pilonului III de pensii. Fiecare, daca vrea o pensie cu mult mai mare, sa-si asume riscul de a investi in sectorul privat de asigurari de pensii pe viitor, dar sistemul public nu poate sustine. Credeti ca noi am fi inceput acest proces? Credeti ca ne este drag? Evident ca nu, dar este o necesitate pentru Romania", a afirmat Videanu.

Videanu a mai spus ca acelasi principiu se aplica si in sectorul salariilor bugetarilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com