Videanu: Cei interesati de hotiile lui Ponta, inclusiv DNA, sa ii studieze declaratiile de avere

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 21:12
4053 citiri
Videanu: Cei interesati de hotiile lui Ponta, inclusiv DNA, sa ii studieze declaratiile de avere
Foto: pdlcluj.ro

Liderul PDL Adriean Videanu sustine ca Victor Ponta nu va scapa de plata pagubelor produse prin intrarea in insolventa a Hidroelectrica, el indemnandu-i pe cei interesati de "hotiile evidente" ale premierului, inclusiv DNA, sa ii studieze liderului PSD declaratiile de avere dintre anii 2006 si 2009.

"De un an de zile, Romania este condusa de un mitoman fara precedent, care, desi ocupa functia de premier, este obsedat doar de propria imagine si nu de problemele reale ale romanilor, asa cum ii cere pozitia pe care, temporar, o ocupa.

Pentru ca nu il intereseaza, ii spun eu care sunt problemele reale ale romanilor: situatia dezastruoasa a muncitorilor de la Oltchim, a muncitorilor de la Mechel, a muncitorilor de la Hidroelectrica, a agricultorilor, a IMM-urilor, a bugetarilor, a pensionarilor, intr-un cuvant, a tuturor romanilor.

"Cu o mana ii mangaie pe crestetul capului, cu alta ii fura"

Practic, Victor Ponta umileste 22 de milioane de romani. Cu o mana ii mangaie pe crestetul capului, cu alta ii fura", sustine Videanu.

El se intreaba, retoric, daca il intereseaza pe Victor Ponta "cresterea alarmanta a ratei somajului, a scaderii economice, a blocarii investitiilor in Romania, a falimentarii multor companii odata profitabile, a exploziei facturilor platite de romani la intretinere, a impozitarii excesive, a inventarii de taxe aberante".

"Dupa aproape un an de guvernare USL, raspunsul este evident: NU, nu il intereseaza nici soarta romanilor, nici a Romaniei. Victor Ponta va fi primul prim-ministru al Romaniei care, in curand, va fi scos cu pietre de romani din Palatul Victoria. El simte acest lucru, motiv pentru care cauta vinovati imaginari, asa cum face, in mod las, de un an de zile.

In ceea ce priveste Hidroelectrica, in mandatul meu, compania a fost condusa de cel mai bun manager, paradoxal, membru al PSD, dar care a facut din Hidroelectrica o companie puternica si profitabila. Ce a facut Victor Ponta cand a venit la putere? Prin deciziile luate a adus Hidroelectrica in pragul falimentului.

Victor Ponta, nu vei scapa de plata pagubelor produse prin intrarea in insolventa a Hidroelectrica! Asa cum nu vei scapa de plata banilor pe care i-ai furat de la complexele energetice Turceni si Rovinari. Pe cei interesati de hotiile lui Victor Ponta, si ma gandesc inclusiv la DNA, ii indemn sa studieze declaratiile de avere ale acestuia din anii 2006-2007-2008-2009. Hotiile lui sunt evidente", mai afirma Videanu.

Corpul de Control al Guvernului va trimite catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) un raport din care rezulta ca Hidroelectrica a fost prejudiciata de sute de milioane euro, a anuntat premierul Victor Ponta, care a apreciat ca banii au ajuns "pe la Videanu si PDL" si trebuie recuperati.

La inceputul sedintei de guvern, premierul le-a aratat ministrilor un dosar care continea mai multe documente emise de Corpul de Control al Guvernului in urma unei cercetari efectuate la Hidroelectrica.

"Administratorul special are o multime de procese, pe care, din fericire, le castiga, cu baietii destepti si cu reprezentantii baietilor destepti de la Hidroelectrica. In ultimii patru ani, nimeni nu a mai verificat nimic din ce s-a intamplat acolo.

Am raportul Corpului de Control pe care sigur il vom trimite la DNA, la Curtea de Conturi, sa vedeti cum sub semnatura ministrului Videanu, a secretarului de stat Tudor Serban, Hidroelectrica si bugetul Romaniei au fost prejudiciate de sute de milioane de euro.

Evident ca banii astia acum sunt pe la domnul Videanu si pe la PDL, dar trebuie recuperati si trebuie trasi la raspundere penala cei care au beneficiat de aceste sute de milioane de euro", le-a spus Ponta ministrilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Adriean Videanu Hidroelectrica, #declaratii avere Ponta Videanu, #Victor Ponta Hidroelectrica , #PDL