Videanu: Basescu, un mediator credibil in problema Rosia Montana

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 22:41
1782 citiri
Videanu: Basescu, un mediator credibil in problema Rosia Montana

Fostul ministrul al Economiei, Adriean Videanu a vorbit, marti seara, despre controversele iscate in jurul proiectului Rosia Montana si a recunoscut ca premierul Emil Boc a fost cel care s-a opus mereu aprobarii acestuia.

"Eu trebuie sa recunosc ca cel care s-a opus tot timpul proiectului Rosia Montana a fost primul ministru (Emil Boc - n.red). Eu cred ca unul din potentialele importante ale Romaniei o reprezinta resursele, iar Romania trebuia sa-si valorifice toate resursele minerale, pentru ca nu are foarte multe domenii in care poate sa aiba un avantaj competitiv.

De aceea, gasirea unor solutii, pentru ca pe de-o parte, ai resurse de aur, de cupru, iar pe de cealalta parte tehnologiile de exploatare a acestor resurse sunt foarte controversate. In societate s-a nascut in acest moment o mare disputa, care are nevoie in primul rand de un mediator politic, inteleg ca domnul presedinte isi asuma acest rol in acest moment", a declarat Adriean Videanu, marti seara, la Romania TV.

Intrebat cum ar putea fi rezolvata problema protestatarilor care se opun initierii proiectului de exploatare a resurselor din Apuseni, fostul ministru al Economiei si-a exprimat opinia conform careia ar fi nevoie de un bun mediator politic in acest sens, iar ca Traian Basescu ar fi cel mai potrivit pentru asta.

Exploatarea la Rosia Montana ar urma sa inceapa in 2016 - Care sunt conditiile (Video)

"Dupa 23 de ani, trebuie sa invatam exercitiul democratic. Sunt oameni care au dreptul sa se exprime. (...) Intrega dezatere este in jurul proiectului de mediu si cum reusim sa ne protejam.

Teama lor este ca ne otravim. Eu cred, pentru ca esenta problematicii o reprezinta problema de mediu. Cred ca trebuie un mediator credibil pe aceasta problema. Domnul Basescu poate fi un mediator credibil", a declarat Adriean Videanu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Adriean Videanu Rosia Montana, #Videanu Rosia Montana Basescu, #Basescu mediator Rosia Montana , #ministrul Economiei