Videanu: Aproximativ 2,5 milioane de voturi au fost fraudate la referendum

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 17:58
3556 citiri
Videanu: Aproximativ 2,5 milioane de voturi au fost fraudate la referendum
Foto: Ghimpele

Presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, sustine ca la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu au fost fraudate voturi din peste 2.000 de sectii de votare.

"La referendum, ceea ce a facut diferenta o reprezinta, in principiu, un numar de 2.243 sectii de vot in care s-a furat la greu. [...] Din punctul de vedere al PDL, care a lucrat numai pe baza datelor oficiale care sunt pe siteul BEC, nivelul fraudei, sau mai bine zis a suspiciunii din frauda, pentru ca frauda ar trebui confirmata de organele abilitate ale statului, la referendumul din 29 iulie, este intre 1.168.901 voturi si 2.650.810", a declarat Videanu, citat de B1.

Adreian Videanu a mai dezvaluit ca sunt peste 300 de sectii de votare in care prezenta a fost de peste 100%.

"Este un fenomen fara precedent pe care PDL incearca, prin ceea ce am prezentat dar si prin demersul politic, sa elimine sau in cel mai rau caz sa diminueze aceasta suspiciune de frauda care a existat permanent si care a avut o anvergura fara precedent la referendumul din 29 iulie", a mai spus Videanu.

Morar: Au "votat" in localitatile de domiciliu morti, detinuti si militari din Afganistan (Video)

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminica seara la Realitatea TV, ca la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu au votat in localitatile de domiciliu militari aflati in Afganistan, detinuti care se aflau in penitenciar sau persoane decedate.

"Din primele investigatii, verificand bazele de date sau acele declaratii date prin sate sau prin localitati ale tarii, s-au constatat alte aspecte, ca exista liste cu fantome, persoane care nu exista. Seria si numarul de buletin sau CNP nu au fost identificate in bazele de date.

Exista persoane care nu au votat. Ele erau plecate in strainatate, la munca, dar ele apar ca ar fi votat, si in mod corespunzator buletinele ar fi fost introduse in urne.

Exista persoane din teatrele de operatiuni care au votat in localitatile locale in conditiile in care erau in Afganistan. Exista persoane care erau in penitenciar. Exista persoane decedate, care figureaza ca au votat, sau care se aflau in penitenciar in acea zi, in executarea unor pedepse si care au votat iarasi in localitatile lor natale. Toate acestea duceau la ideea unei fraude", a spus seful DNA.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Videanu fraude referendum, #Videanu referendum Basescu, #Videanu USL fraude referendum , #Traian Basescu