Videanu a dispus un control la Rovinari, in privinta cazului Morlok

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 13:171052 citiri
Videanu a dispus un control la Rovinari, in privinta cazului Morlok

Videanu a dispus demararea unui control al Inspectiei Generale din cadrul Ministerului Economiei la Complexul Rovinari in legatura cu contractele incheiate in 2003-2005 cu firmele lui Richard Morlok.

"Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a dispus demararea de urgenta a unui control ca urmare a informatiilor referitoare la contractele incheiate de aceasta societate, in perioada 2003-2005, cu firmele reprezentate de cetateanul american Richard Morlok", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Ministerului Economiei.

Concluziile echipei Ministerului Economiei, rezultate in urma controlului, vor fi transmise Directiei Nationale Anticoruptie, se mai arata in sursa citata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat oficial, vineri dimineata, conducerea Complexului Energetic Rovinari ca s-a inceput ancheta in cazul presupusei mite pe care ar fi oferit-o un om de afaceri american unor persoane din conducerea unitatii in perioada 2002 -2006.

Directorul financiar al unei companii californiene care produce valve pentru industria nucleara, electrica, a petrolului si gazului, a recunoscut ca a dat mita pentru a obtine contracte cu mai multe companii straine, printre care Complexul Energetic Rovinari din Romania.

Fostul director s-a recunoscut vinovat pentru rolul sau intr-un caz de dare de mita de aproximativ 628.000 de dolari catre numerosi oficiali guvernamentali straini, informeaza un comunicat al Departamentului american al Justitiei disponibil pe Internet.

Richard Morlok, in varsta de 55 de ani, originar din Rancho Santa Margarita, California, a recunoscut ca a planuit coruperea unor oficiali guvernamentali din Romania, China, Coreea de Sud si Arabia Saudita, pentru a obtine contracte pentru firma la care lucra, cu sediul in Orange County California.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News