Stenograme: Ce a vorbit Videanu cu Ioan Niculae (Video)

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 10:34 5586 citiri
Foto: Puterea

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pe numele caruia DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale, a fost interceptat de procurori in timp ce vorbea cu omul de afaceri Ioan Niculae, pe care l-ar fi favorizat.

Astfel, potrivit Realitatea Tv, din stenograme reiese ca democrat-liberalul a purtat discutii cu partile implicate despre acordarea unei reduceri la gaze patronului Interagro.

DIICOT cere inceperea urmaririi penale in cazul lui Vosganian si Videanu

Convorbiri intre Ioan Niculae si Adriean Videanu

IOAN NICULAE: Alo!

ADRIEAN VIDEANU: Sa nu uiti sa dai tu telefonul acela, te rog eu mult de tot.

IOAN NICULAE: L-am dat deja.

ADRIEAN VIDEANU: Da? Bine, ok.

IOAN NICULAE: Bai, vezi ca nu a iesit nici acum publicatia aia.

ADRIEAN VIDEANU: Stiu, stiu, vorbim noi, nu...

IOAN NICULAE: Bine, bine.

SMS-URI intre Ioan Niculae si Adriean Videanu:

26.03.2009, ora 1240: Ioan Niculae: "Am nevoie sa vorbesc cu tine maxim 5 minute pentru a lua decizia corecta. Inteleg ca nici partea care depindea numai de tine nu s-a discutat. Astept"; (mesajul era trimis in contextul discutiilor privind subventionarea in colaborare cu Ministerul Agriculturii a agriculturii romanesti cu ingrasaminte chimice) ;

7.07.2009, ora 1413: Ioan Niculae: "Problema care nu era rezolvata, ieri nu este rezolvata, nici azi si cred ca o luam razna";

14.10.2009, ora 1921: Ioan Niculae: "La agricultura parea ca nu ai apucat sa vorbesti, dar au stabilit o noua intalnire pentru maine dimineata. In rest, pare totul OK" - VIDEANU ADRIEAN: "Am vorbit personal";

Convorbire intre fostul director Romgaz si Adriean Videanu:

PITEIU MARCEL ADRIAN: Sub nicio forma nu mai putem da discoutul de 40 USD sau marim pretul, altfel nu mai facem investitiile.

ADRIEAN VIDEANU: Vii si....

PITEIU MARCEL ADRIAN: Suntem aproape peste costuri cu daca mergem tot anul. Nici nu l-am prins pentru la anul in buget.

ADRIEAN VIDEANU: Ok.

PITEIU MARCEL ADRIAN: Ar fi un dezastru.

ADRIEAN VIDEANU: Vii si stam de vorba.

Cu toate acestea, desi au existat discutii si opozitii din partea conducerii executive a SNGN ROMGAZ SA ministrul ADRIEAN VIDEANU a preferat sa impuna discoutul de 40 USD/mmc solicitat si dorit de inv.IOAN NICULAE.

inv. PITEIU MARCEL ADRIAN: n-am de unde gaze, nu mai sunt....;

VIDEANU ADRIEAN: gasiti o solutie, cap roata, sa taiem la toti, nu numai la unul. Vezi ca...pentru unii muma, pentru altii ciuma....;

inv. PITEIU MARCEL ADRIAN: muma aia care plang...;

VIDEANU ADRIEAN: taci din gura ma, ca are dreptate, ma...;

inv. PITEIU MARCEL ADRIAN: eu nu cred, dar, ma rog....

Videanu si Vosganian, in aceeasi oala

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) sa sesizeze Senatul pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator in actuala legislatura, ocupand si functia de ministru in cadrul Ministerului Economiei, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

De asemenea, seful DIICOT a solicitat procurorului general sa sesizeze presedintele Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News