Societatile energetice ale lui Videanu, in vizorul Consiliului Concurentei

Joi, 10 Iunie 2010, ora 09:11 1371 citiri

Infiintarea societatilor Hdroenergetica si Electra, la propunerea ministrului Comertului, Adriean Videanu, a intrat in vizorul Consiliului Concurentei.

CC ar putea aproba infiintarea acestora doar cu anumite conditii si va solicita Electra informatii suplimentare pentru crearea unui organism independent de formare a pretului energiei, relateaza Puterea.

Noul organism ar putea fi creat ori in cadrul Consiliului Concurentei, ori independent, cu rolul de supraveghere a Electra si Hidroenergetica", a afirmat Constantin Balasoiu, responsabil de Electra.

Cele doua societati urmeaza sa preia multe dintre societatile energetice din Romania.

In componenta primei societati intra: Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz si cealalta parte a Electrica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News