Sedinta Coalitiei: Totul despre criza, nimic despre atacurile politice din ultima vreme

Luni, 24 August 2009, ora 12:32752 citiri
Sedinta Coalitiei: Totul despre criza, nimic despre atacurile politice din ultima vreme
Foto: Realitatea TV

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat luni, la finalul unei noi runde de negocieri intre liderii coalitiei de guvernamant, ca singurul subiect pe ordinea de zi a intalnirii a fost legat de masurile anticriza ce urmeaza sa fie luate de Guvern in perioada imediat urmatoare.

Videanu a precizat ca au fost stabiliti pasii pentru implementarea acestor masuri anticriza care vor fi in mare parte administrative, la nivelul ministerelor, urmand sa fie adoptate prin hotarari de Guvern.

De asemenea, in privinta celor mai importante dintre ele, printre care scutirea profitului reinvestit,extinderea cadrului legal pentru parteneriatul public-privat pentru stimularea investitiilor straine directe sau modificarile la legea fiscala, acestea vor intra in pachetul de legi pe care Executivul isi va asuma raspunderea.

Ministrul Economiei a mai declarat ca a fost evaluat si impactul bugetar al acestui set de masuri, iar acesta se ridica la circa 248 milioane de lei, estimandu-se ca masurile vor aduce un venit suplimentar de aproape 398 de milioane de lei in bugetul consolidat pe 2010.

In acelasi timp, in cadrul sedintei coalitiei de luni s-a mai discutat, la nivel de principiu, asupra Ordonantei de Urgenta care va reglementa alegerile prezidentiale din toamna, stabilindu-se pana in prezent doar ca acestea vor avea loc la sfarsitul lunii noiembrie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News