Romania a ramas fara gaz rusesc

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 09:20 4280 citiri

Dupa ce miercuri dimineata Rusia a sistat complet livrarea de gaze catre Ucraina si Cehia, Romania a ramas si ea fara gaze, livrarile din Rusia prin Ucraina, pe la Mediesu Aurit fiind sistate miercuri dimineata, la ora 8,53.

Ministrul Adriean Videanu a convocat comandament de urgenta la ministerul Economiei, in jurul orei 10.00. La comandamentul de urgenta vor participa reprezentantul Gazprom la Bucuresti, reprezentantii Petrom, Transgaz, E-On si alte companii implicate in acest domeniu.

In ciuda scenariilor negative care se prevad, Videanu a declarat, la Realitatea TV, ca nu vom avea probleme, dar "vom reduce consumul de gaze la CET-uri", acestea urmand sa functioneze pe combustibil alternativ.

"Avem destule rezerve ca sa trecem cu bine de aceasta criza 59 de milioane de metri cubi, dar vor reduce consumul de gaze la CET-uri. Am discutat si cu reprezentantul Gazprom la Bucuresti, dar trebuie facut un efort comun si cu celelalte tari europene deorece nu este doar problema noastra", a declarat ministrul Economiei.

"Am gasit solutia cu Petrom si SNLO. Unele CET-uri mai aveau stocuri de pacura si carbune doar pentru cateva zile, au fost mai lenese. Le vom asigura necesarul de pacura si carbune, nu este nicio problema la niciuna", a precizat ministrul Adriean Videanu.

Oficialul guvernamental nu a precizat insa daca exista stocuri suficiente pentru toate CET-urile din tara, nici daca exista bani pentru. Un reprezentant ELCEN a precizat ca orasul Bucuresti si Constanta nu vor avea probleme.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News