PD-L il reclama pe Geoana la comisia de abuzuri din Senat

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 13:153777 citiri
PD-L il reclama pe Geoana la comisia de abuzuri din Senat
Foto: Realitatea TV

Primvicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat luni, la finalul sedintei BPN ca senatorii democrat-liberali au fost mandatati sa sesizeze comisia de abuzuri fata de refuzul repetat al presedintelui Senatului, Micea Geoana, de a continua procedurile privind investirea Guvernului Negoita.

Videanu l-a acuzat pe liderul PSD ca refuza sa raspunda invitatiei adresate de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, de convocare a camerelor reunite ale Parlamentului pentru audierea ministrilor propusi de premierul desemnat, Liviu Negoita, si pentru acordarea votului in plen.

"BPN a mandatat grupul PD-L din Senat sa sesizeze comisia de abuzuri, astfel incat sa gasim o solutie ca Parlamentul sa se pronunte cat mai repede cu putinta asupra guvernului (...)Vom cere comisiei sa constate ca presedintele Senatului nu isi indeplineste atributiile legale (...) Suntem in a doua saptamana de la nominalizare, suntem cu un guvern demis, Romania are angajamente pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit", a subliniat Videanu.

Pe de alta parte, in calitate de ministru al Economiei, Adriean Videanu a precizat ca legea bugetului pentru 2010 este finalizata si ea nu prevede modificarea cotei unice sau a TVA-ului, asa cum s-a vehiculat in presa.

"Cota unica si TVA nu se vor modifica in 2010 (...) Constructia bugetului porneste de la premisa mentinerii acestora. Legea este practic finalizata, asteapta legitimitatea unui guvern care sa poata sa depuna aceasta lege in Parlament", a mai explicat acesta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News