PD-L cere desfiintarea contractului colectiv la nivel national

Luni, 29 Septembrie 2008, ora 17:20787 citiri
PD-L cere desfiintarea contractului colectiv la nivel national

PD-L vrea desfiintarea contractului colectiv la nivel national pentru fexibilizarea fortei de munca ceea ce respecta politica BNR, a declarat luni Adriean Videanu.

"Ne intereseaza sa flexibilizam forta de munca. Noi dorim sa eliminam doar contratul colectiv de munca la nivel national, nu si la nivel de ramura sau intreprindere. Va asigur ca Mugur Isarescu e foarte, foarte fericit, cu acest lucru pentru ca este in concordanta totala cu politicile Bancii Nationale", a spus pedelistul.

"Nu poate fi vorba sa eliminam salariul minim pe economie deoarece este un indicator foarte important. Acum, noi avem oficial doua salarii minime: unul stabilit prin Hotarare de Guvern si unul stabilit prin contractul colectiv de munca. PD-L vrea sa ramana doar cel stabilit prin Hotarare, fireste, in urma negocierii cu partenerii sociali", informeaza Newsin.

La randul sau, prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan considera ca desfiintarea contractului colectiv reduce si presiunea inflationista.

"Contractul colectiv de munca declanseaza o adevarata nebunie. Sa spunem ca la nivel national se obtine un nivel de 600 de lei, ceea ce da un semnal important pentru toata lumea. La nivel de ramura, sindicatele vor incerca sa scoata 700 de lei, iar la nivel de intreprindere se va incerca obtinerea unui salariu de 800 de lei", a explicat Stolojan.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News