Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Ordonanta de retinere pentru Adriean Videanu a expirat - va fi sau nu arestat preventiv?

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 19:52
3643 citiri
Ordonanta de retinere pentru Adriean Videanu a expirat - va fi sau nu arestat preventiv?
Foto: Radio Craiova

Ordonanta de retinere emisa pe numele fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, a expirat, vineri seara, la 24 de ore de cand acesta a fost dus in arestul Politiei Capitalei.

Videanu se afla la Inalta Curte, unde procurorii cer arestarea sa preventiva.

Adriean Videanu, retinut - a fost scos cu catuse din sediul DNA (Video)

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost audiat timp de mai multe ore.

Surse judiciare au declarat pentru Ziare.com ca Videanu a fost retinut intr-un dosar disjuns din dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica. Astfel, fostului primar al Capitalei i-ar fi fost ridicat nelegal un sechestru pe niste actiuni Titan Mar pe care le-a vandut ulterior.

Audieri pe banda rulanta la DNA: A iesit Udrea, a intrat Videanu

Se pare ca fostul ministru al Economiei ar fi fost ajutat de Alina Bica sa scape de sechestru, fiind astfel acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Cristian Ene, avocatul lui Adriean Videanu, a facut o scurta declaratie in care a aratat ca ce le ramane acum de facut este sa convinga in fata instantei ca fostul ministru nu a fost implicat in aceste fapte.

Control la DIICOT: Sunt vizate dosarele lui Vosganian, Videanu si Tender - surse

Acuzatiile unui fost ministru, arestat in dosarul Microsoft: Banii ajungeau la Videanu, Berceanu si Anastase

De asemenea, pe 20 ianuarie, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc, a declarat in fata procurorilor DNA care au facut ancheta in dosarul Microsoft ca o parte din banii primiti ca mita ar fi ajuns si la fostii ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu, precum si la Roberta Anastase.

"Resping categoric orice asociere a numelui meu cu Dosarul Microsoft. Nu am avut niciun fel de legatura, nici macar tangentiala, cu initierea si/sau derularea contractului in cauza. Nu am avut niciodata niciun fel de relatii private cu Gabriel Sandu. Daca se dovedeste ca Gabriel Sandu a facut acea declaratie la adresa mea, il dau in judecata pentru calomnie", a declarat atunci Adriean Videanu pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Vodeanu ordonanta retinere, #Videanu ordonanta retinere expirata , #DNA