Oprescu schimba bordurile din Bucuresti pentru ca nu sunt din materialul potrivit

Marti, 04 August 2009, ora 22:06 2674 citiri
Foto: Arhiva

Pe vremea cand Adriean Videanu era primar al Capitalei, in urma unui contract cu firma familiei sale, bordurile bucurestenilor au fost schimbate cu unele aduse din China.

Acum, primarul Sorin Oprescu pune alte borduri in Bucuresti. Nu pentru ca ar fi proaste, ci pentru ca nu sunt din materialul potrivit. Edilul sef vrea sa schimbe betonul si astfaltul cu piatra naturala pentru a crea o armonie cu fatadele imobilelor istorice, relateaza Realitatea TV.

In urmatorii doi ani, in zonele centrale ale Capitalei, bordurile urmeaza sa fie inlocuite cu unele din piatra naturala. Ceea ce inseamna ca bulevarde precum Regina Elisabeta, Carol I, Magheru sau Calea Victoriei se vor transforma intr-un mic santier.

Autoritatile locale sustin ca proiectul face parte dintr-un concept arhitectural nou. "La milioanele de borduri in patru ani, folosite inaintea mea, aici este vorba de cateva mii. Nu este vorba ca este schimbat, ca este prost, ci pentru ca a fost din acelasi material, beton, nu piatra", a spus Sorin Oprescu.

Deocamdata nu se stie cat va costa refacerea trotuarelor. Cert este ca ca municipalitatea va plati doar pentru studiul de fezabilitate circa 200.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News