O parte din averea lui Videanu, pusa sub sechestru

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 11:40
7468 citiri
O parte din averea lui Videanu, pusa sub sechestru
Foto: Digi 24

O parte din averea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, acuzat de subminarea economiei nationale, a fost pusa sub sechestru.

Prezent luni dimineata la DIICOT pentru audieri in dosarul in care este cercetat alaturi de actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, Videanu a spus ca se considera nevinovat.

"Pe mine nu ma deranjeaza absolut nimic atata timp cat ma consider nevinovat. Cat timp ma vor chema, voi veni sa dau toate explicatiile de rigoare", a declarat Adriean Videanu, la iesirea de la audieri.

Intrebat in ce fel i-au afectat imaginea acuzatiile care i se aduc, Adriean Videanu a spus ca nu este un lucru confortabil, dar ca se astepta, atata vreme cat a acceptat sa ocupe o functie publica.

Chestionat daca are conturi in strainatate sau bunuri care ar putea sa scape fara a fi puse sub sechestru, fostul ministru al Economiei a declarat, luni dimineata, ca nu detine alte lucruri decat cele trecute in declaratia de avere.

Sechestru pe 62 de milioane de euro

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe cele trei apartamente din Bucuresti detinute de fostul ministru, pe apartamentul pe care acesta il are in statiunea Mamaia, pe casa din Snagov, precum si pe banii detinuti in conturi. In total, suma care trebuie recuperata este de circa 62 de milioane de euro.

"S-a dispus instituirea sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 277.000.000 lei (circa 62 de milioane de euro - n.red.), asupra urmatoarelor bunuri imobile apartinand invinuitului Videanu Adriean: un imobil situat in localitatea Snagov, judet Ilfov, 3 apartamente situate in municipiul Bucuresti, un apartament situat in localitatea Mamaia, judetul Constanta. In cauza s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor detinute in conturile deschise la 2 unitati bancare pe numele invinuitului precum si a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de catre 2 societati comerciale. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui numar de 66.906 actiuni detinute de catre invinuitul Videanu Adriean la trei societati comerciale", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Videanu, pus sub invinuire pentru complot si subminarea economiei nationale

La inceputul lunii septembrie, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, respectiv pe numele actualului sef al acestui portofoliu, Varujan Vosganian.

Ei sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioadele in care acestia au avut, pe rand, calitatea de ministru al Economiei.

Astfel, acestia ar fi adus Romgaz un prejudiciu total de 130 de milioane de dolari prin favorizarea societatii Interagro, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Adriean Videanu avere sechestru, #avere Videanu pusa sechestru, #Videau audiat DIICOT , #stiri Adriean Videanu