Nati Meir va fi cercetat pentru denunt calomnios

Marti, 16 Octombrie 2007, ora 19:38 969 citiri

Deputatul independent Nati Meir va fi cercetat de Parchetul General pentru denunt calomnios, dupa ce plangerea sa impotriva vicepresdintelui PD, Adriean Videanu, a fost solutionata ca neinceperea urmarii penale de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Dosarul a sosit marti de la DNA si va fi instrumentat de procurorii Sectiei 1 de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General. Cauza a fost deschisa de procurorii anticoruptie care au instrumentat plangerea prin care Nati Meir il acuza de dare de mita pe vicepresedinte PD, Adrian Videanu.

"Folosit" si "pacalit"

Deputatul independent Nati Meir a declarat pe 11 septembrie la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ca a fost chemat de procurori pentru o audiere preliminara in legatura cu semnatura pe care a dat-o pe motiunea PD si a declarat ca ar fi fost "folosit" si "pacalit" de PD.

"PD mi-a propus sa fiu cap de lista la Tulcea. In clipa aceea, au stiut toti ca am dosar penal, in clipa aceea s-a vorbit cu domnul Boc si domnul Boc a aprobat. Dupa doua saptamani a luat semnatura, m-au folosit si m-au pacalit", a declarat Meir.

El a precizat insa ca nu a depus nicio sesizare la DNA. Meir a explicat ca a trimis, insa, la Camera Deputatilor o adresa in care explica motivele pentru care a demisionat din PD si in care aparea cuvantul "mita". Adresa a fost apoi inaintata de Camera Deputatilor catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, care a trimis-o la Directia Nationala Anticoruptie din cauza aceluiasi cuvant "mita".

Meir a tinut insa sa precizeze ca "mita" era un cuvant simbolic si ca reprezenta doar o promisiune pe care i-o facuse PD, cum de altfel ar fi si precizat in paranteza de dupa cuvantul "mita". El a mai spus ca promisiunea din partea PD a fost facuta concret de Adriean Videanu, pe care el il considera prieten, de Cristian Radulescu si chiar de Emil Boc, despre care a spus ca l-ar fi contactat telefonic.

Deputatul Nati Meir a declarat pe 19 iunie pentru NewsIn, ca a cerut Camerei Deputatilor sa sesizeze Parchetul pentru dare de mita in cazul liderilor PD, pe care i-a acuzat ca i-ar fi oferit primul loc pe liste la alegerile viitoare in schimbul unei semnaturi pentru o motiune de cenzura. Acuzatiile lui Meir au venit la scurt timp dupa ce liderul PD, Emil Boc, a respins adeziunea lui deputatului la Partidul Democrat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News