Klaus Iohannis aproba urmarirea penala a lui Adriean Videanu, in dosarul Romgaz

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 13:40
6099 citiri
Klaus Iohannis aproba urmarirea penala a lui Adriean Videanu, in dosarul Romgaz

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat, miercuri, inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.

Decizia sefului statului vine dupa ce Parchetul General a solicitat avizul lui Klaus Iohannis pentru urmarirea penala a lui Videanu, in dosarul Romgaz.

"Avand in vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, (...) presedintele Romaniei, domnul Klaus-Werner Iohannis, a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Videanu Adriean (...) pentru a se proceda conform legii", anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

DIICOT a inaintat, luni, procurorului general solicitarea de a obtine avizul presedintelui Klaus Iohannis in cazul lui Videanu, acuzat de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

DIICOT cere din nou urmarirea penala a lui Vosganian si a lui Videanu

Totodata, procurorii DIICOT au cerut procurorului general sa obtina avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de Varujan Vosganian, si el fost ministru al Economiei, pentru fapte similare. In cazul lui Vosganian, Comisia juridica din Senat a dat, marti, aviz pozitiv.

Fostii ministri Ariton si Vosganian, aviz favorabil pentru urmarirea penala de la senatorii juristi (Video)

De asemenea, Adriean Videan a fost audiat, marti dimineata, la sediul DIICOT, in dosarul Romgaz. El a fost adus la audieri cu o duba a Politiei, intrucat este arestat preventiv intr-un alt dosar, cel disjuns din dosarul in care Alina Bica, fosta sefa DIICOT, este acuzata ca a oferit ilegal restituirea unui teren din Capitala. Acest dosar este instrumentat de DNA.

Procurorii au mai cerut si in trecut ridicarea imunitatii lui Vosganian, dar Senatul s-a opus. In schimb, fostul presedinte Traian Basescu a avizat atunci urmarirea penala pentru fostul ministru.

Procurorii DIICOT spun ca exista suspiciunea rezonabila ca in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, si in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar de sase ordine, respectiv trei memorandumuri, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre suspectul Ioan Niculae.

D.T.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Adriean Videanu aviz Iohannis, #Adriean Videanu Iohannis urmarire penala, #Adriean Videanu Romgaz , #arest