Guvernul vrea sa desfiinteze AVAS

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 14:301911 citiri
Guvernul vrea sa desfiinteze AVAS

Guvernul intentioneaza sa desfiinteze Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), fie prin comasarea cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) de la Ministerul Economiei, fie prin infiintarea unui nou departament in cadrul acestui minister.

In urma transferului, vor avea loc disponibilizari masive in randul angajatilor AVAS, potrivit unor surse guvernamentale citate de Jurnalul National.

In prezent, AVAS mai are 420 de angajati, dupa ce la inceputul anului 2009 numarul de angajati a fost redus cu 25%.

Variantele desfiintarii AVAS au fost analizate in sedinta de miercuri a Guvernului si urmeaza sa fie din nou discutate intr-o proxima reuniune a cabinetului.

Nu este prima oara cand companiile se plimba intre Ministerul Economiei si AVAS. Initial, AVAS a functionat sub denumirea de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) si avea ca scop recuperarea creantelor bancare rezultate in urma falimentului Bancorex, BCR si Bancii Agricole.

Ulterior, activitatea a fost extinsa pentru recuperarea creantelor detinute de stat la mai multe societati, dar si pentru privatizarea ultimelor companii sau active ale statului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News