Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fost prefect al Capitalei, martor in dosarul lui Videanu: A apelat la serviciile sale ca notar

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 16:50
3805 citiri
Fost prefect al Capitalei, martor in dosarul lui Videanu: A apelat la serviciile sale ca notar
Foto: DC News

Fostul prefect al Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaiei, a dat declaratii de martor in dosarul lui Adriean Videanu, care ar fi apelat la serviciile sale ca notar pentru a afla cum poate instraina actiunile sechestrate de catre DIICOT.

Procurorii DNA l-au audiat, ca martor, inainte de a formula propunerea de arestare in cazul lui Adriean Videanu, pe fostul prefect al Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaie, care profesa ca notar la momentul comiterii faptelor de catre Videanu, se arata in motivarea deciziei de arestare a lui Videanu, luata pe 31 ianuarie de ICCJ.

Adriean Videanu a scapat de arest si este deja acasa

"Este relevant, sub aspectul demersurilor efectuate de catre inculpatul Videanu Adriean, in scopul 'salvarii actiunilor sechestrate' declaratia notarului Atanasoaiei Mihai Cristian, care cu ocazia audierii ca martor a mentionat ca spre finalul verii anului 2013, inculpatul Adriean Videanu s-a interesat de procedura necesara efectuarii unei donatii a unor actiuni pe care le detinea la. S.C Titan Mar S.A., donatie pe care dorea sa o faca copiilor sai: '...I-am explicat ca, fiind vorba de o donatie, atata timp cat actiunile sunt libere de sarcini, se pot dona doar prin act autentic. Adriean Videanu nu mi-a solicitat niciodata sa ii fac intocmesc actul de donatie cu privire la acele actiuni'", noteaza judecatorul in motivare, redand declaratia de martor a fostului prefect.

Avocatii lui Videanu spuneau, la momentul judecarii propunerii de arestare, ca "proba de care se agata Parchetul cand incearca sa contureze infractiunea de complicitate la abuz in serviciu, se refera la declaratia unui martor, notarul Atanasoaiei Mihai Cristian, ce afirma ca la sfarsitul verii 2013 a fost intrebat de domnul Videanu in legatura cu procedura de donatie a unor actiuni la purtator".

Videanu, prima vizita la politie: Justitia nu se face pe televiziuni (Video)

"Martorul declara ca nu are cunostinta despre cum se desfasoara aceasta procedura, dar apreciaza ca este o donatie si ar trebui facut act autentic. Apararea a precizat ca notarul probabil nu stia prevederile art. 99 din Legea nr.31/1990, modificata, potrivit carora pentru transmiterea dreptului de proprietate a acestor actiuni este necesara traditiunea. Astfel, Parchetul a dat conotatii infractionale unei operatiuni legale", se mai arata in motivare.

In cuprinsul aceluiasi document judecatorul noteaza ca "sub acest aspect, procurorul sustine ca probele administrate in cauza releva ca numitul Videanu Adriean, la data de 30.09.2013 a fost prezent atunci cand s-a procedat la incunostintarea sa, in prezenta avocatului sau ales, cu privire la indisponibilizarea prin luarea sechestrului asupra actiunilor pe care acesta le detine la SC Titian Mar SA" si ca "de asemenea, inculpatului Videanu Adriean, in prezenta aparatorului sau ales, i s-a atras atentia ca, pana la solutionarea definitiva a cauzei nu are voie sa aduca modificari bunurilor imobile sechestrate, sa le distruga, deterioreze, instraineze ori sa le schimbe destinatia, in caz contrar savarsind infractiunea de sustragerea de sub sechestru".

Judecatorul mai arata in motivare, citand din declaratia lui Atanasoaiei in fata anchetatorilor, ca acesta a fost contactat de Videanu si pentru perfectarea unor contracte de ipoteca asupra unor imobile aflate sub sechestru, in vederea contractarii unui credit de catre SC Titan Mar SA, precum si pentru vanzarea unui teren al societatii, operatiuni de care insa nu s-a ocupat.

Sotia lui Adriean Videanu, audiata la DNA (Video)

Adriean Videanu a fost eliberat sub control judiciar, vineri dimineata, de magistratii ICCJ, care au judecat contestatia acestuia la masura arestului dispusa in 31 ianuarie.

Pe durata controlului judiciar, respectiv din 6 februarie pana la 6 aprilie inclusiv, Adriean Videanu are interdictie sa paraseasca tara fara incuviintarea procurorilor si sa se apropie sau sa comunice cu ceilalti inculpati din dosar - Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos si Ionut Mihailescu -, precum si cu martorul Mihai Cristian Atanasoaei.

De asemenea, Videanu este obligat sa se prezinte la Politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere, sa mearga la procurori si in instanta ori de cate ori este chemat si sa anunte daca isi schimba locuinta.

Vineri dimineata, sotia lui Adriean Videanu, Miorita, a mers la sediul DNA pentru a fi audiata de procurori in calitate de martor, in legatura cu firma Titan Mar SA.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mihai Cristian Atanasoaiei martor Videanu, #Videanu actiuni TitanMar notar , #DNA