Dosar pe numele lui Adriean Videanu, redeschis dupa 2 ani (Video)

Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 13:46 3911 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Un dosar in care Adriean Videanu primise neinceperea urmaririi penale in 2014 a fost redeschis.

Decizia, care este definitiva, a fost luata joi de magistratii Tribunalului Bucuresti. Asadar, instanta a dispus trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Inalta Curte, "in vederea completarii urmaririi penale sub aspectul savarsirii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave fata de suspectul Videanu Adriean".

Acest dosar a fost deschis dupa ce firma Ruxandra Trading SRL a depus o plangere la Parchet in care a sustinut ca a fost prejudiciata cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primaria Capitalei, in mandatul lui Adriean Videanu. Prin acest act s-a dispus demolarea unei cladiri ce apartinea acestei firme.

In plangerea depusa la Parchet erau vizati trei angajati ai Primariei Capitalei, dar cercetarile s-au extins ulterior si la primarul general de la acea vreme, Adriean Videanu.

In final, pentru cei patru s-a decis neinceperea urmaririi penale, iar procurorul de caz de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a clasat plangerea in 20 martie 2014.

Decizia a fost contestata de reprezentantii firmei Ruxandra Trading atat la procurorul de caz, cat si la superiorul acestuia, insa acestia au respins contestatia.

Ulterior, societatea a depus o contestatie si la Judecatoria Sectorului 5, care a admis plangerea firmei si a desfiintat ordonanta de clasare a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Joi, Tribunalul Bucuresti a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 5.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News