Dambovita Center in loc de Casa Radio

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 17:583341 citiri
Dambovita Center in loc de Casa Radio
Foto: Curierul National

Comisia Tehnica de Urbanism a Capitalei, intrunita pentru prima oara in noua formula, a avizat favorabil, miercuri, proiectul Dambovita Center, construit pe locul fostei Case Radio, proiect respins de fosta comisie, care a functionat in mandatul lui Adriean Videanu.

"Am dat aviz favorabil proiectului, pentru ca investitorii au indeplinit cateva conditii care li s-au pus de-a lungul timpului", a declarat, pentru NewsIn, arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

Aceasta a mentionat unele dintre conditii, printre care o alee pietonala care sa traverseze complexul de constructii, o sosea subterana, mai mult spatiu intre constructii si strada Constantin Noica, iar spatiile dinspre raul Dambovita sa fie destinate alimentatiei publice.

Potrivit lui Patrascu, din proiectul Dambovita Center nu vor disparea cladirile turn cu 31 de etaje.

"Este o isterie faptul ca toata lumea se leaga de inaltimea acestora. Ceea ce conteaza, de fapt, este cat spatiu ocupa cladirile la sol. Iar langa Dambovita putem construi la inaltimi mari", spune arhitectul-sef.

Vechea comisie de urbanism si fostul arhitect sef al Capitalei, Adrian Bold, au respins proiectul Dambovita Center, reprosand lipsa unui concurs de solutii arhitecturale pentru acesta si nexecutarea unui plan urbanistic zonal, care sa reglementeze ce si cum se poate construi in acea zona.

Proiectul Dambovita Center va fi realizat, pe o suprafata totala de peste 550.000 de metri patrati, in mai multe etape. Mai intai, vor fi realizate, pe 39.500 de metri patrati, spatii rezidentiale si de birouri. Apoi, un centru comercial de 132.000 de metri patrati, hotel si casino, toate pe 40.000 de metri patrati, iar in final un supermarket, pe o suprafata 28.000 metri patrati, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri.

Proiectul va fi realizat de Compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center.

Statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul este al grupului turc Kucuk.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News