Cseke Atilla a preluat Sanatatea de la interimarul Videanu

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 20:38 1209 citiri

Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a primit miercuri portofoliul Sanatatii de la fostul ministru interimar, Adriean Videanu, declarand ca isi doreste un parteneriat atat cu sistemul medical, cat si cu cetateanul si a atentionat ca "probabil" vor trebui luate si masuri nepopulare.

"Ceea ce imi doresc eu de la acest mandat se bazeaza pe un parteneriat cu societatea medicala. (...) Imi propun un parteneriat si cu cetateanul, cu asiguratul, persoana care de fapt finanteaza acest sistem si doreste sa primeasca servicii medicale mai bune, iar obligatia noastra, a Ministerului, este de a aduce politici sanitare care sa vina in ajutorul cetateanului", a declarat Cseke.

Noul ministru al Sanatatii a atras atentia ca este "probabil" ca Ministerul sa ia unele masuri "nepopulare", dar necesare. "Probabil vor trebui luate si masuri care, la prima vedere, vor fi nepopulare, dar cu cat lungim luarea acestor masuri, cu atat problemele se vor lungi si ele", a incheiat Cseke.

La ceremonie a participat si vicepremierul Marko Bela, care i-a urat succes lui Cseke si a spus ca spera ca acest mandat va fi mai lung decat cel al lui Adriean Videanu.

Fostul ministru interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a declarat ca spera sa il poata ajuta pe Cseke din functia de membru al Guvernului. "Sper ca, in calitate de membru al Guvernului, sa pot sa dau o mana de sprijin in plus Sanatatii", a spus Videanu.

La predarea portofoliului au mai participat secretarii de stat Adrian Streinu-Cercel si Raed Arafat.

La ora transmiterii acestei stiri, Cseke, Marko si Adriean Videanu se indreapta spre Palatul Victoria pentru prima sedinta a noului Guvern Boc, pe tema adoptarii Legii bugetului de stat pe anul 2010.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News