China ar putea demara in2010 finantarea unor proiecte majore in Romania

Marti, 02 Martie 2010, ora 21:51 2040 citiri
Foto: Bloombiz

Romania si China intentioneaza sa inceapa in 2010 pe piata locala mai multe proiecte "majore", finantate de partea chineza.

In plus, conform Ministerului Economiei, se doreste incurajarea companiilor din cele doua state sa colaboreze in domenii precum cel energetic, al infrastructurii sau al protectiei mediului.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a avut, luni, o intalnire cu Gao Hucheng, adjunct al ministrului chinez al Comertului, cu ocazia celei de-a XX-a sesiuni a comisiei mixte interguvernamentale dintre Romania si China.

"In cadrul discutiilor de luni, (...) au fost analizate si s-au prezentat solutii de rezolvare a problemelor aparute in cadrul schimburilor economice si comerciale romano-chineze, precum si propuneri de dezvoltare in viitor a relatiilor bilaterale in acest domeniu", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Ultimele date arata ca schimburile bilaterale au continuat sa se dezvolte, exportul romanesc in China avansand anul trecut cu peste 20% fata de 2008, in ciuda crizei economice mondiale.

La finalul lucrarilor a fost semnat Protocolul celei de-a XX-a Sesiuni a Comisiei mixte Interguvernamentale dintre Romania si Republica Populara Chineza.

De altfel, China este organizatorul Expozitiei Mondiale din 2010, unde Romania va participa cu un pavilion in constructie proprie. Pe perioada desfasurarii Expo 2010 Shanghai, Ministerul Economiei va organiza doua misiuni economice la nivel ministerial si cinci mini-expozitii specializate pentru promovarea produselor romanesti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News