Adriean Videanu si Ioan Niculae au fost trimisi in judecata in dosarul "Gaze ieftine"

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 14:523317 citiri
Adriean Videanu si Ioan Niculae au fost trimisi in judecata in dosarul "Gaze ieftine"
Foto: DIICOT

Fostul ministru Adriean Vidanu si Ioan Nicolae au fost trimisi in judecata de DIICOT in dosarul cunoscut drept "Gaze ieftine".

Videanu este acuzat ca ar fi oferit gaze naturale la preturi mici unei firme controlate de miliardarul Ioan Niculae.

In dosar mai sunt vizati Marin Mirea, Dan Victor Alesandru, Viorel Palasca, Ioana Apan, Alpar Kramer, Francisc Toth, Lucian Adrian Stancu, Marius Leonte Veza si Lucia Ionascu.

DIICOT ii acuza de constituirea unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

DIICOT anunta ca liderul grupului infractional organizat era Ioan Niculae si ca membrii acestuia au aplicat o strategie pe termen lung pentru a obtine o cantitate de gaze naturale (cele de valoarea discounturilor) de la partea civila SNGN ROMGAZ S.A. fara ca acestea in fapt sa fie platite, sub disimularea ca pentru gazele livrate au fost acordate discounturi.

Practic, mecanismul infractional presupunea ca gazele naturale sa fie insusite din patrimoniul partii civile de catre persoanele cu functii de conducere, ce au calitatea de subiecti activi respectiv de administratori, pentru altul: pentru societatea controlata de catre liderul grupului respectiv INTERAGRO S.A.

Partea civila, ROMGAZ, a fost prejudiciata cu aproape 62 de milioane de euro.

Citeste AICI intreg comunicatul DIICOT

A.G.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News