Adriean Videanu a prejudiciat Capitala cu un milion de euro

Miercuri, 20 August 2008, ora 12:141528 citiri
Adriean Videanu a prejudiciat Capitala cu un milion de euro

Numai ce a predat sefia la primaria Capitalei, ca Adriean Videanu este implicat in tot mai multe scandaluri.

Dupa ce a intrat in atentia procurorilor DNA fiind acuzat de omul de afaceri Nicolae Serbu ca i-ar fi furat ideea afacerii circuitului Bucharest Challenge Ring, ziarul Ring dezvaluie ca acesta ar fi dat o gaura de peste un milion de euro.

Un raport al Curtii de Conturi arata ca fostul edil al Capitalei a prejudiciat Municipalitatea atunci cand a pretins ca a "salvat" parcul Bordei de buldozerele afaceristului Costica Constanda.

Documentul cu pricina releva ca schimbul intre terenul afaceristului si cel din Satul Francez a fost "in pierdere" pentru Primaria Capitalei.

In urma unui control efectuat de Curtea de Conturi asupra acestui schimb arata ca pe terenul din Satul Francez se aflau si 18 vile care apartineau Municipalitatii, pe care Costica Constanda le-a platit cu 5.814.000 de euro.

Inspectorii Curtii au mentionat in raport ca "pretul constructiilor este mult mai mic decat cel real" comparativ cu perioada in care casele au fost cumparate de Primaria Capitalei.

Se pare ca principalul vinovat pentru acest schimb este Adriean Videanu care avea si calitatea de ordonator principal de credite.

In acelasi raport se mai mentioneaza ca "suma de 603.669 euro primita de Municipalitate pentru dotarile din interiorul celor 18 vile nu este inclusa in raportul de evaluare care a stat la baza schimbului si nu este identificabila in niciun document de contabilitate".

Un alt fapt interesant, in aceasta afacere, este acela ca intelegerea s-a facut la Biroul Notarial al Ioanei Popescu Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News