Pe cine arunca PDL in lupta pentru un loc in Senat cu Ilie Nastase si Ruxandra Dragomir

Luni, 05 Mai 2014, ora 13:06
4227 citiri
Pe cine arunca PDL in lupta pentru un loc in Senat cu Ilie Nastase si Ruxandra Dragomir
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Petru Luhan este candidatul PDL pentru colegiul 8 din Capitala, respectiv din sectorul 4. El va concura pentru un post de senator cu fostul tenismen Ilie Nastase, candidat al PC, pe locul lasat liber de Dan Voiculescu, dar si cu Ruxandra Dragomir din partea PMP.

De asemenea, pentru colegiul 7 al Capitalei, PDL a desemnat-o candidat pe Adriana Saftoiu, fost consilier prezidential si purtator de cuvant al lui Traian Basescu.

Cele doua nume au fost anuntate de catre presedintele PDL Vasile Blaga, luni, in cadrul unei conferinte de presa in care democrat-liberalii si-au lansat candidatii pentru alegerile parlamentare partiale, care se vor desfasura pe 25 mai, in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare.

Meci de tenis pentru Senat: Ruxandra Dragomir in lupta cu Ilie Nastase

"In colegiul 7 candidam cu Adriana Saftoiu, care avem convingerea ca va castiga colegiul, tinand cont de calitatile sale si de buna-credinta in randul bucurestenilor, si in colegiul 8 cu domnul Petru Luhan, care, la fel, avem convingerea ca se va comporta in asa fel inca sa castige colegiul", a declarat liderul democrat-liberalilor.

Luhan mizeaza pe bani europeni si spitale reabilitate

Petru Luhan a vorbit despre cele doua mari probleme cu care se confrunta bucurestenii din sectorul 4, adaugand ca stie ca Ilie Nastase va fi sustinut de primarul Cristian Popescu Piedone.

"Am acceptat propunerea de a candida pentru colegiul 8 din Bucuresti...foarte curand imi voi incheia mandatul de europarlamentar, sunt la curent cu toate problemele cu care se confrunta locuitorii sectorului 4, va prezint doua dintre ele.

Prima tema - sectorul 4 este repetent la absorbtia de bani europeni, singura sansa de dezvoltare, in timp ce Guvernul se imprumuta de bani de pensii de la Troica.

A doua tema - extrem de importanta, va vorbesc in calitate de europarlamentarul anului 2013 la sanatate, am lucrat la alocarea de fonduri pentru infrastructura de sanatate in Parlamentul European...spitalele sa beneficieze de o reabilitare pe masura.

Va spun in cunostinta de cauza ca stiu care imi sunt contracandidatii si pe cine doreste Piedone sa sutina, Ilie Nastase, care se bucura de notorietate, dar exista o diferenta mare intre sport si politica, nu inseamna ca, daca te pricepi la sport, te pricepi si la politica. Au mai incercat si alti artisti, sportivi sa faca politica si se pare ca nu prea a dat roade", a detaliat Luhan.

Alegeri parlamentare partiale: Cine vrea sa ocupe locul lasat liber de Dan Voiculescu

La randul sau, Adriana Saftoiu a precizat ca PDL trebuie sa profite de orice sansa pentru a aduce un vot in plus in Parlament de partea dreptei.

"Este o sansa pe care PDL are obligatia sa o valorifice. Orice vot pe care putem sa il aducem in Parlament de parte dreptei si impotriva Aliantei PSD-PC-UNPR trebuie sa il aducem. Sper ca eu, impreuna cu Petru Luhan, sa fructificam ocazia".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Petru Luhan colegiu 8, #Petru Luhan Ilie Nastase, #Adrian Saftoiu colegiu 7 , #PDL