Adriana Saftoiu: Carierea mea de succes se datoreaza lui Traian Basescu

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 21:16
5584 citiri

Adriana Saftoiu a declarat miercuri, la lansarea cartii "Cariera - substantiv feminin", ca, daca se gandeste la "cariera de succes", isi spune ca ar trebui sa-i multumeasca "chiar si lui Traian Basescu" pentru ca a obligat-o sa se forteze si sa arate ca poate mai mult.

Adriana Saftoiu, una dintre protagonistele cartii "Cariera - substantiv feminin", a declarat ca atunci cand se gandeste la cariera de succes se intreaba daca nu este un paradox.

"Cariera mea de succes se datoreaza tot unui barbat. Probabil ca daca nu as fi fost purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, probabil ca daca nu as fi lucrat cu el ani de zile, probabil ca daca el nu ar fi avut imaginea de om puternic dar dificil, nici eu nu as fi fost o femeie de succes", a explicat Saftoiu.

Adriana Saftoiu a mai spus ca era perceputa ca o femeie care ii face fata lui Traian Basescu, iar acest lucru o obliga sa-si depaseasca putin limitele: "La un moment dat, incepea sa ma enerveze lucrul acesta. Nu mai eram consilier prezidential, plecasem, eram pe picioarele mele, si la emisiuni eram 'fostul consilier prezidential'.

Eram epuizata. Incercam sa spun in pauza: 'Stiti, am candidat pe votul uninominal. Eu, pe propriile picioare. Sunt deputat', dupa care auzeam: 'fostul consilier prezidential'. Acum, cand vad 'cariera de succes', imi spun ca ar trebui sa-i multumesc chiar si lui Traian Basescu pentru ca m-a obligat sa ma fortez, sa arat ca pot mai mult decat atat".

Fostul consilier prezidential, asa cum spune ca nu ii place sa i se mai spuna, a mai afirmat ca rolul pe care si l-au asumat initiatorii cartii, de a reconcilia viata de familie cu cariera, este foarte complicat, explicand ca, in opinia sa, acest lucru tine de educatie.

"Totul pleaca din educatie. Reconcilierea aceasta nu se poate face doar adresandu-ne femeilor. Daca incercam sa ne gandim doar la noi este gresit. Reconcilierea trebuie facuta si cu domnii. Si ei trebuie invitati la aceste discutii, pentru ca altfel iarasi parem ca noi, fetele, avem o mica frustrare si uite cum noi intre noi incercam sa ne incurajam. Ar trebui sa fie si domnii alaturi de noi si sa vedem in ce masura reconcilierea intre cariera si viata profesionala poate fi facuta fara ei. Categoric nu. Aici e vorba de un parteneriat", a atras atentia Adriana Saftoiu.

Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezinta povestile de succes a 32 de femei care au reusit sa imbine cariera cu viata profesionala: Adriana Saftoiu - fost purtator de cuvant la Guvern si Presedintie si fost deputat, Uca Marinescu - prima romanca in Antarctica si prima femeie din Romania care a ajuns la ambii Poli, Laura Codruta Kovesi - prima femeia care a ocupa functia de procuror general al Romaniei, Aurelia Visinescu - cel mai cunoscut oeonolog femeie, Aida Catana - consilier fonduri europene, Andreea Paul - doctor in economie si fost consilier economic al primului ministru, Magda Matache - director executiv al Romani Criss si cea mai cunoscuta militanta pentru drepturile femeilor rrome, Doina Baciu - directorul ICI si cea mai cunoscuta femeie din domeniul informaticii care a inovat acest domeniu in Romania sunt doar cateva dintre femeile care isi spun povestea in carte si care au participat la conferinta si dezbaterea organizate in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Adriana Saftoiu cariera Traian Basescu, #Adriana Saftoiu Cariera substantiv feminin, #Adriana Saftoiu fost consilier prezidential , #PNL