Antonie Solomon, eliberat recent din inchisoare, lauda DNA: Ne convine, nu ne convine ... jos palaria!

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 15:26
4853 citiri
Antonie Solomon, eliberat recent din inchisoare, lauda DNA: Ne convine, nu ne convine ... jos palaria!
Foto: Evenimentul Zilei

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, care a fost recent eliberat din inchisoare, dar trimis in judecata din nou de catre procurori, a laudat DNA, spunand ca este o institutie puternica si credibila.

Antonie Solomon a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei locale Gazeta de Sud, ca "ne convine, nu ne convine, DNA este o institutie puternica si credibila".

"Iohannis este un tip extrem de pragmatic, dovada ca Antonescu a disparut din politica. Si o sa dispara multi de pe langa el. Daca vorbim de eliminarea coruptilor, eu sunt convins ca o va face. Ne convine, nu ne convine, DNA este o institutie puternica si credibila. Adica visai vreodata sa ajunga Adrian Nastase in puscarie si nu stiu cati ministri si primari? Asa ca, jos palaria!", a subliniat fostul edil.

Dupa ce a fost eliberat din inchisoare, procurorii DNA Craiova l-au trimis in judecata pe Solomon intr-un alt dosar, de aceasta data fiind acuzat de abuz in serviciu pe vremea la care era primar.

"Fata de DNA Craiova, jos palaria! O data nu am fost deranjat, desi erau reclamatii. Acum au suspiciuni. Poate ca si eu as fi facut la fel. A semnat convocatorul, dispozitia, inseamna ca stie ceva. Numai ca eu nu am mai fost din 2004 la nicio sedinta de fond funciar. Sunt chestii juridice, tehnice, eram un papagal acolo, ma duceam sa vad ce zic juristii intre ei. A coordonat secretarul primariei. Eu zic ca a fost o scapare a lor, nu altceva", a precizat Antonie Solomon.

"Primarul semneaza ca primarul"

Intrebat de ce crede ca a fost condamnat, in 2013, la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, fostul edil a spus ca ii este greu sa raspunda, dar s-a intrebat de ce nu au fost pedepsiti si altii.

"E o intrebare dificila. Si imi este foarte greu sa raspund. I-as lasa pe cei care ma cunosc si au lucrat cu mine sa gaseasca raspunsul de ce Antonie Solomon a fost condamnat pentru o autorizatie falsa cand se stie foarte bine ca, de cele mai multe ori, primarul semneaza ca primarul, iar cele cinci - sase semnaturi de langa mine, persoane care au semnat nu au patit nimic, nici arhitectul-sef, secretarul sau directorul directiei juridice sau cei care au intocmit sau si-au dat cu presupusul despre legalitatea acestei autorizatii. Dar nu mai vreau sa comentez. Am fost condamnat si punct", a mentionat el.

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, condamnat in septembrie 2013 la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, a fost eliberat din inchisoare la inceputul lunii decembrie 2014, in urma unei decizii definitive luate de judecatorii Tribunalului Dolj.

Antonie Solomon scapa de inchisoare - va fi eliberat conditionat (Video)

Ulterior, pe 22 decembrie, Solomon a fost trimis in judecata de procurorii DNA Craiova intr-un alt dosar, in stare de libertate, pentru abuz in serviciu.

Nou dosar pentru Antonie Solomon: Fostul primar, trimis in judecata

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Antonie Solomon DNA, #Antonie Solomon lauda DNA , #stiri Adrian Solomon