Adrian Severin, la DNA: Poate sa te atinga un glonte ratacit, m-a atins si pe mine unul (Video)

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 13:03
5964 citiri
Adrian Severin, la DNA: Poate sa te atinga un glonte ratacit, m-a atins si pe mine unul (Video)
Foto: Digi 24 TV

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a fost audiat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, vineri dimineata, in dosarul privind incheierea de contracte de consultanta cu mai multe firme, in care a fost pus sub urmarire penala pentru complicitate la spalare de bani.

"Acuzatiile sunt de complicitate la spalare de bani", le-a spus Severin jurnalistilor prezenti, insa a adaugat imediat: "Pentru ca banii sa fie spalati, trebuie sa fie murdari".

"A fost o placere sa-i vad pe domnii procurori, sa stam de vorba si mergem mai departe", a mai spus Severin.

Adrian Severin, la DNA in scandalul mitei din PE: Totul este o inscenare (Video)

Acesta a tinut sa sublinieze ca nu el a semnat contractele cu asociatii sai si ca nu a facut lobby, ci doar a dat consultatii.

"Dupa summit-ul din 2008 (al NATO de la Bucuresti), eu m-am dus in Parlamentul European, i-am convins ca a fost un eveniment epocal. Mi s-a spus sa gasesc experti romani cu care sa inchei un contract", a mai precizat fostul ministru de Externe din Guvernul Victor Ciorbea.

Acesta a mentionat ca "europarlamentarul Adrian Severin nu este o persoana, este un birou, o mica institutie".

Inchisoare pentru un fost europarlamentar, implicat cu Severin in scandalul mitei in PE

"Nu am sute de milioane in avere, toate veniturile mele sunt din activitati personale. La acest moment, veniturile mele sunt de 1.000 si ceva de euro, deci daca imi pun (procurorii - n.red.) sechestru, nu mai am cu ce sa-mi platesc cheltuilelile", a adaugat Severin.

Intrebat daca ii pare rau ca a ales cariera de europarlamentar, a raspuns: "Nu imi pare rau, stiti cum se spune - 'la razboi, ca la razboi'".

"Ii inteleg pana la un punct si pe procurorii nostri ca sunt sub aceasta presiune. La razboi, ca la razboi, poate sa te atinga un glonte ratacit, m-a atins si pe mine unul. (...) Se spune despre romani ca sunt toti hoti, nu este asa", a mai precizat fostul europarlamentar.

Scandalul Adrian Severin-Sunday Times: Un fost eurodeputat va face inchisoare in weekend

Totodata, intrebat daca exista o presiune straina in cazul sau, Adrian Severin a raspuns: "Straina nu spun ca se exercita direct. Nu am stiinta ca este o presiune directa asupra mea".

Adrian Severin, urmarit penal pentru complicitate la spalare de bani

DNA anunta vineri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca s-a dispus extinderea urmaririi penale fata de fostul europarlamentar, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la spalare de bani, in forma continuata.

"In perioada martie 2007 - noiembrie 2010, Adrian Severin a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte, din Parlamentul European, un numar de 20 de contracte de consultanta cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii.

In perioada respectiva, singurele activitati inregistrate de societatile in cauza au fost cele in relatia cu Adrian Severin, respectiv grupul politic din care facea parte. Ulterior, societatile comerciale respective nu au mai avut nici un fel de activitate, iar in prezent toate figureaza ca fiind radiate din Registrul Comertului", anunta DNA.

Joi, procurorii DNA au anuntat ca au dispus extinderea urmaririi penale fata de asistentii fostului europarlamentar, Anne-Rose-Marie Juganaru si Florin-Leontin Abraham, cu privire la savarsirea infractiunii de spalare de bani, in forma continuata.

Severin, trimis in judecata: Nu sunt convins ca voi castiga procesul, ci ca sunt nevinovat

"In perioada martie 2007 - noiembrie 2010, suspectii Anne-Rose-Marie Juganaru, Florin-Leontin Abraham si o alta persoana au actionat in vederea disimularii originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontarile frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de catre societatile din grup catre o fundatie, prin incheierea unor contracte fictive de pregatire si instruire a personalului", a mai transmis DNA.

Adrian Severin, trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta (Video)

Intr-un alt dosar, Adrian Severin a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pe 11 septembrie 2013, fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

F.N.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Adrian Severin audiat DNA, #Adrian Severin coruptie, #Adrian Severin complicitate spalare bani, #Adrian Severin urmarit penal , #stiri Adrian Severin