Arestarile de la Mediafax. Cateva observatii

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 14:05
2384 citiri

Tresar ori de cate ori inspectorii fiscului, procurorii sau orice alta autoritate a statului (uneori ministri de finante sau chiar premieri) pun lupa pe presa (asa cum e cazul cu retinerile din dosarul Mediafax):

Poate pentru ca vedem lucruri foarte diferite:

autoritatile vad bani, business, taxe, presiune, influenta - si tentatiile care decurg de aici pentru antreprenorii industriei; in timp ce eu vad marfa (continut) livrat clientului (cititorilor) - cu toate efectele profunde pe care le produce in societatea (si mentalitatea!) romaneasca toxicitatea "produsului" scump, prin insasi definitia lui, facut din resurse vagi, nesigure si dependente de prea multe lucruri care nu au legatura cu plata lui.

Important: scriu, aici, despre produsul pe care si eu si dumneavoastra, stimati cititori, il consumam mai des decat pe paine, pe tigari, pe proteine si pe apa: informatia - de cand deschidem ochii cu noaptea-n cap si pana cand adormim, in crucea noptii, in fata televizorului. Doar aerul il consumam mai des.

Stabilesc din capul locului pozitia de pe care vorbesc:

A, NU sunt fan al lui Adrian Sarbu: din ce stiu si din ce procesez, omul si-a construit afacerea doar din pozitia de antreprenor, nu si de cetatean si de "om" cu o constiinta minimala de contribuabil - pe o marfa si piata care presupun mult mai mult decat antreprenoriatul. Un soi de "Patriciu" (Dumnezeu sa-l ierte) al media, intr-o industrie in care valoarea adaugata e mai mare si, mai ales, foarte diferita, de cursul brent in dolari.

B, Am iesit din "sistem" tocmai din convingerea ca, asa cum e nevoie de o alta clasa politica, impusa de evolutia cetateanului si electoratului, asa e nevoie de o "alta presa", impusa de necesitatea de-a nu mai insulta inteligenta cititorului si, mai ales, de-a nu specula slabiciunile sale omenesti.

C, Unii spun ca asa ceva nu se face, dar eu ma solidarizez cu jurnalistii pur-sange de la ZF, Gandul, agentia Mediafax si celelalte "produse" create, implementate si stoarse de Adrian Sarbu.

Citeste mai mult despre Cristian Grosu: Arestarile de la Mediafax. Cateva observatii pe Curs de guvernare.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Mediafax perchezitii Adrian Sarbu, #procurori agentia Mediafax , #Mediafax