Adrian Sarbu a ajuns si in vizorul CSM dupa ce a spus ca a fost retinut din cauza lui Ponta

Marti, 03 Februarie 2015, ora 13:51
3976 citiri
Adrian Sarbu a ajuns si in vizorul CSM dupa ce a spus ca a fost retinut din cauza lui Ponta
Foto: B1TV

Inspectia Judiciara a fost sesizata de CSM dupa ce Adrian Sarbu, actionarul majoritar al Mediafax Group, a declarat ca de vina pentru retinerea sa ar fi Victor Ponta si Sebastian Ghita.

"Ca urmare a afirmatiilor lansate in spatiul public de domnul Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax Group, in cuprinsul carora a facut mai multe referiri la activitatile desfasurate in dosarul 'Mediafax', (...) CSM a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor PICCJ, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau.

Consiliul Superior al Magistraturii solicita tuturor factorilor implicati sa aiba in vedere faptul ca sunt in desfasurare proceduri judiciare si este necesar sa fie respectata obligatia de rezerva ce incumba fiecarei persoane pentru a se evita prejudicierea unor institutii fundamentale ale statului de drept", se arata intr-un comunicat remis presei de CSM.

Adrian Sarbu a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore si va fi prezentat in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva sub acuzatia de spalare de bani si delapidare.

Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore - acuzatii de spalare de bani si delapidare

Patronul Mediafax Group a respins acuzatiile, spunand ca sunt ridicole.

Adrian Sarbu, in catuse: O fabricatie, acuzatiile sunt ridicole! (Video)

"Cazul Mediafax - Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pe care le-am mentinut independente politic (...)

In plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul", a sustinut acesta intr-un comunicat remis ulterior presei.

Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)

C.B.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#CSm sesizare declaratii Adrian Sarbu, #Inspectia Judiciara Adrian Sarbu , #retinut